Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srebrni veslač

Martin i novinari zajedno plakali: Dao sam zadnji atom snage, pet tisućinki zauvijek ću pamtiti

Damir Martin
Foto: Reuters
1/17
13.08.2016.
u 19:01

"Hvala treneru i cijelom timu, Kuterovcu i Golubičeku svakako, bez njih ova medallja ne bi bila moguća".

- Dao sam sve od sve, a tih pet tisućinki u pamtiti cijeli život, kazao je veslač Damir Martin nakon osvajanja olimpijskog srebra u samcu. 

On je u foto-finišu u finalu izgubio od branitelja naslova otprije četiri godine iz Londona, Novozelanđanina Mahea Drysdalea, dok je broncu osvojio trostruki uzastopni svjetski prvak Čeh Ondrej Synek. Martin je krenuo snažno u finalnu utrku, na polovici staze imao je 1.18 sekundi prednosti ispred drugog Syneka i 1.61 sekundu ispred trećeg Drysdalea, te je prednost održavao sve do 1300. metra da bi ga tada pretekao Drysdale koji je sjajno odvezao središnji dio utrke. Uoči posljednjih 500 metara Drysdale je imao 80 stotinki prednosti u odnosu na Martina, da bi u posljednjih 200 metara 28-godišnji Vukovarac sjajno finiširao i u posljednjim se metrima izjednačio s Drysdaleom.

Na kraju je o pobjedniku odlučivao foto-finiš, Drysdaleu i Martinu izmjereno je isto vrijeme, ali dodatnim pregledom snimke zlatna medalja dodijeljena je 37-godišnjem Novozelanđaninu.

"A tih pet tisućinki samo znači da je Drsysdale ipak bio brži. Teško je bilo čekati odluku sudaca, da li slaviti ili ne. To je sport. Potrošio sam svu snagu, treći dio utrke pripao je Drysdale. Odlučio sam ubrzati nakon 1500 metara, to je bio plan bez obzira na kojem mjestu bio. U zadnjih 300 metara sam potrošio zadnji atom snage", kazao je Vukovarac Martin koji se posebno zahvalio svom timu. 

"Hvala treneru i cijelom timu, Kuterovcu i Golubičeku svakako, bez njih ova medallja ne bi bila moguća". 

Dodajmo da su i Martin i hrvatski novinari zajedno plakali u mix zoni, teško im je palo što je naš veslač izgubio u foto-finišu, iako su svi ponosni na srebro koje je osvojio.

>>Hrvatska ima treću medalju u Riju! Damir Martin osvojio srebro s istim vremenom kao zlatni Novozelanđanin

>>Damir Martin je bez zlata ostao zbog sedam tisućinki!

Komentara 8

LU
ludivarazdinec
19:25 13.08.2016.

ma majstore to je za nas iz Hrvatske ZLAAATTTOOO......bravvvoooooo

NI
nikola13782
19:13 13.08.2016.

bravooooo!

Avatar Jmslbrod
Jmslbrod
19:59 13.08.2016.

Mislim da je pokraden jer ulazak u cilj pise 1.mjesto pise CRO,a onda drugi!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije