Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DERBI KOLA

Čvrsti Split nakon Rijeke uspio zaustaviti i nemoćni Dinamo!

Split - Dinamo
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/12
01.11.2014.
u 16:59

Dinamo je imao samo jednu priliku u cijelom susretu, a na kraju je mogao i izgubiti.

Dinamo nije uspio slaviti na Parku mladeži kod čvrstog Splita! Ostalo je 0:0 i više od samog rezultata Zorana Mamića mora brinuti igra, dok Ivana Matića upravo igra treba radovati.

Trener modrih odlučio je izostaviti Angela Henriqueza, a pružiti šansu Wilsonu Eduardu i Duji Čopu. Pokazalo se to kao velika greška. Ne toliko zbog Čopa, koji je ove sezone dokazao da zna zabiti, već zbog Portugalca koji iz utakmicu u utakmicu pokazuje da nije igrač za Dinamo. Potvrdio je to i ovaj put jer nije apsolutno ništa spomena vrijedno napravio.

Problem je što ni ostatak momčadi još jednom nije pokazao neku značajniju želju za pobjedom, što je rezultiralo samo jednom jedinom prilikom u cijelom susretu! Riječ je o 28. minuti i ubačaju Pinta ravno na glavu Soudanija, koji puca pored gola iako često takve situacije hladnokrvno rješava.

Foto: Ilustracija/Ivo Cagalj/PIXSELL

No imao je i Split jednu veliku priliku, u 44. se minuti Marko Rog sjurio u kazneni prostor i opasnu je situaciju spriječio odlični Eduardo, koji se pokazuje kao pojačanje modrih u ovoj sezoni. Ali sigurno ga ne raduje činjenica da obrana nije bila sposobna u nekoliko navrata zaustaviti prebrzog Roga. Što mu se moglo i osvetiti da sudac Bruno Marić nije propustio držati se pravila nogometne igre. Naime, Pinto je u pokušaju dodavanja unatrag teško pogriješio u 90. minuti, Rog mu otima loptu i na rubu kaznenog prostora ruši ga Eduardo. Za to dobiva samo žuti karton, iako je to bio očiti crveni karton. Na kraju je Kvesić zapucao slobodni udarac i Dinamo može biti sretan što nije izgubio.

Sigurno se sve skupa nije svidjelo ni izvršnom predsjedniku Dinama Zdravku Mamiću, kojem je istekla suspenzija pohođenja sportskih događaja u Splitu pa se našao na tribini da pogleda sve uživo. Neće pamtiti po dobrom ovaj susret, osim loše igre njegove momčadi, oko stotinu BBB ga je konstantno vrijeđalo.

SPLIT - DINAMO 0:0

SPLIT: Zagorac, Glumac, Vrgoč, Galović, Ibriks, Vidović, Dujmović, Kvesić, Glavina, Rog (od 90. Roglić), Roce (od 63. Bilić - od 75. Jukić). Trener: Ivan Matić.

DINAMO: Eduardo, Ibanez, Šimunović, Taravel, Pinto, Ademi, Antolić, Brozović, Soudani, Wilson Eduardo (od 62. Pjaca), Čop (od 75. Fernandes). Trener: Zoran Mamić.

>> Dinamo je osma najefikasnija momčad u Europi, vodeći je Real

>> Rijeka i Split remizirali na Kantridi, Zagorac spasio goste

Komentara 22

ZP
zeljko.pavokovic.7
16:27 01.11.2014.

što utakmica više dolazi kraju sve više miriše na PENAL za modre

MI
Mingan
15:37 01.11.2014.

Aaaajmoooo Zooki ! Ma imaš ti talenta i znanja samo si ga dosad uspješno skrivao ! Bez brige. Tu je Bruno ako zaškripi, inače stručnjak za suđenje veelikih (čitaj GNK -ovih ) nogometnih utakmica a iz hobija i daruvarski čelnikk poznate stranke te obnašatelj raznih lokalnih funkcija. Aaajmoo Bruno ! Ej pa znaš ti kolko troši njegov "Jeep " !? Čovječe treba namaknuti lovu za natankati to čudo. Sipam otrov ali nemrem si pomoći. Jadan moj Diname i moja Hrvatska. Nisam off topic - prognoziram tešku borbu ali i najmanje jedan jedanesterac te pobjedu za plave. Sve drugo bi bilo senzacija!

Avatar Piruška
Piruška
16:08 01.11.2014.

Najjači su Mamićevci na ovom forumu, najjači su, svaka im čast. Dinamo nam je mrtav a oni nam plešu na grobu !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije