Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osmina finala

Chelsea izvukao remi u Parizu, Courtois izludio Ibrahimovića i Cavanija

PSG - Chelsea
Foto: Reuters/PIXSELL
1/10
17.02.2015.
u 23:10

Branislav Ivanović bio je strijelac u 36. minuti, a izjednačenje je donio Cavani u 54. minuti.

PSG prošle sezone u prvom četvrtfinalnom susretu Lige prvaka pobijedio je Chelsea 3:1, a ne bi bilo nezasluženo da je istim rezultatom slavio i večeras u prvom susretu osmine finala. Međutim, momčad Josea Mourinha ovom zgodom na Parku prinčeva imala je iznimno raspoloženog vratara Thibauta Courtoisa koji je kapitulirao tek jedanput te sjajnim obranama omogućio zadovoljavajući rezultat za uzvrat - 1:1.

Belgijac je izludio obranama udarne igle PSG-a Zlatana Ibrahimovića i Edinsona Cavanija. Najčešće su prijetili udarcima glavom, ali Courtois je odolijevao mačjim refleksima.

Skromno je to bilo izdanje londonske momčadi. Jedini opasan udarac bio je i pogodak. Branislav Ivanović bio je strijelac u 36. minuti, u sretnoj i spretnoj akciji. Terry je ubacio, Cahill proslijedio petom, a srbijanski reprezentativac bio na pravom mjestu pogodivši glavom.

Parižane je šokirao taj pogodak, ali trener Laurent Blanc učinio je pravu stvar u poluvremenu. Jer njegova momčad u nastavku je pritisnula Chelsea, a izjednačenje je stiglo ubrzo. Cavani je u 54. minuti bio nečuvan nakon ubacivanja Matuidija pa je i drugi pogodak postignut glavom. Urugvajac se mogao proslaviti u 80. minuti kada je pucao po podu iskosa sa šest metara, no udarac je prošao uz vratnicu.

Chelsea se u posljednjim trenucima utakmice koncentrirao na čuvanje rezultata, a domaći navijači već su vidjeli loptu u mreži u sudačkoj nadoknadi. Pucao je glavom Ibrahimović, ali ispriječio se junak Courtois i spriječio veliko slavlje domaćih.

Dodajmo, kako je Chelseajeva momčad doživjela nezgodu uoči utakmice, pri ulasku u kompleks stadiona Park prinčeva. Naime, vozač autobusa pogrešno je procijenio i udario u zid. Neki su se našalili da je Mourinho već tada parkirao autobus pred svojim golom. Srećom nitko nije ozlijeđen.

A prošle sezone Chelsea je bacio u očaj Parižane pobjedom 2:0. U uzvratu za tri tjedna vidjet ćemo je li će se ponoviti taj scenarij.

>>Šahtar s igračem više do remija protiv Bayerna, Srni 90 minuta

Komentara 5

MG
mgodek2
13:02 18.02.2015.

Lako je biti veliki trener kao Mourinho. Kupuje doslovno koga poželi, a na vratima ima Curtoisa najboljeg vratara svijeta, kojeg je sasvim neopravdano prošle godine ostavio u Atleticu, i tako im omogućio da postanu prvaci Španjolske, a zamalo i Europe.

Avatar hrvatsko_kraljevstvo
hrvatsko_kraljevstvo
07:48 18.02.2015.

Ne dobiva uvijek bolji to i je čar nogometa. PSG je za klasu bolji od Celskija i uopće ne sumnjam da će proći u sljedeću fazu. PSG totalno nadigrao Celski u sredini ih doslovno razbili samo nepreciznost igrača PSG je spasila Celski od teške blamaže.U uzvratu očekujem 0-3 za PSG , Mourinhu niti bunkerčina neće pomoći od ispadanja.

DU
Deleted user
21:43 17.02.2015.

Šta te oduševilo kod ovog gola?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije