Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SERIE A

Roma ostala bez pobjede, ali osvojili su bod na teškom gostovanju u Firenci

Roma
Foto: Reuters/PIXSELL
25.01.2015.
u 23:07

Fiorentina je imala vodstvo, ali na kraju je završilo 1:1.

U derbiju 20. kola Serie A prvo poluvrijeme pripalo je Fiorentini koja je vodila golom Gomeza, no u nastavku igrala je uglavnom Roma, no uspjela je samo izjednačiti. Hrvatski reprezentativac Milan Badelj nije bio u konkurenciji za utakmicu zbog lakše ozlijede koljena. Roma je do ove utakmice šest puta zaredom pobijedila Fiorentinu, no danas je imala snage samo za bod.

Prvu veliku priliku imala je Fiorentina u 15. minuti, ali Daniele De Rossi je počistio udarac Rodrigueza s crte u korner. Nakon kornera dobro je pucao Radje Nainggolan s ruba šensaesterca, ali golman Fiorentine Tatarusanu sjajno brani.

Domaći nogometaši pritiskali su od starta utakmice i na kraju im se trud isplatio u 19. minuti kada je Mario Gomez sjajno pogodio s oko 10 metara. Roma je posljednjih šest golova, koje je primila u Serie A, dobila u uvodnih pola sata igre.

>> Statistiku, ocjene igrača i prvenstvenu ljestvicu pogledajte na Goal.com

Velika priliku za Fiorentinu imao je branič Basanta samo četiri minute kasnije. Sjajno je pucao s oko 18 metara, ali sjajno brani golman Rome Morgan De Sanctis.

Nakon pola sata igre Adem Ljajić je s desne strane odlično uposlio Nainggolana, ali njegov udarac Tatarusanu vadi ispod prečke. Već nakon pola sata igre Romin trener Rudi Garcija uveo je Miralema Pjanića. Bh.reprezentativac ušao je u igru umjesto Kevina Strootmana.

Branič Tomović došao je pred Romin gol i najprije pucao glavom, potom pokušao iz "popravnog", ali lopta je otišla kraj gola. Adem Ljajić zaprijetio je sa 17 metara u 43. minuti, ali njegov udarac otišao je ravno u ruke Tatarusanuu. Roma je cijelo prvo poluvrijeme bila u podređenom položaju, ali u nastavku je istrčala "sto na sat" i nakon samo četiri minute uspjela je izjednačiti.

Iturbe je probio po desnoj strani, dao povratnu loptu u sredinu, a Adem Ljajić primirio ju je i potom rutinski svladao golmana Fiorentine za 1:1. Srpski reprezentativac nije proslavio svoj gol jer je dio karijere proveo u Firenci.

Joaquin je sjajnom fintom izbacio Holebasa u 62. minuti pa poslao prizemnu loptu na 16 metara, no Fernandesov udarac otišao je na tribinu.

Cuadrado je povukao brzu kontru, pronašao Pasquala, ali ovaj je, umjesto da puca po golu, odlučio dodati Joaquinu. Španjolac je loptu proslijedio do Kurtiča, no njegov šut završio je u Rominom bloku. U 76. minuti Kurtič je opalio s dvadesetak metara na Romin gol samo kako bi razbio monotoniju u koju je utakmica ušla. Tomović je mogao donijeti sva tri boda Fiorentini u 88. minuti, ali njegov silovit udarac obranio je De Sanctis.

>> Torino u Milanu napravio veliku stvar - pobijedili su nakon 21 godine čekanja!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije