Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jasmin Repeša

'Potrošili smo se, strah me da će isto biti i protiv Senegala'

Jasmin Repeša
Dalibor Urukalović/PIXSELL
30.08.2014.
u 18:43

– Danas je Blatche imao svoj dan. Sumnjam da će igrati protiv bilo koga kao protiv nas

Ako se po jutru dan poznaje, onda nas i na Mundobasketu, baš kao i na Eurobasketu, čeka niz dramatičnih utakmica. Jer, premda veliki favorit u ovoj utakmici, Hrvatska je na otvaranju Svjetskog prvenstva jedva pobijedila košarkaški egzotične Filipine. I to tek nakon produžetka (81:78).

Gledajući što nam tijekom utakmice rade hitronogi i prodorni Filipinci (10 trica), nismo mogli ne sjetiti se jedne utakmice otprije sedam godina. U istoj dvorani San Pablo u Sevilli. Tada smo u premijernom danu Eurobasketa izgubili od Letonije (77:85), no ovo bismo zacijelo podnijeli još teže. Jer, bilo je tu i oko 1500 filipinskih navijača (naspram 100-tinjak hrvatskih), koji su bili na rubu delirija.

Kad se kod 64:56 učinilo da će naši utakmicu rutinski privesti kraju, Žorić je šutirao u cajtnotu, Šarić se požurio sa šutom za tricu, Ukić je krenuo u solo prodor i ništa od toga nije ušlo. No zato su ušle trice Blatcheu (1) i Chanu (2) i Hrvatska se našla u minusu (66:69). Srećom Simon pogađa tricu, Šarić dvicu pa naši dolaze do prve meč-lopte. Nažalost, Simon ne uspijeva realizirati dva napada i sve odlazi u produžetak uz trenutke strave kada je ljevoruki Chan s boka pucao za filipinsku pobjedu.

No, Repeša bez Simona nije mogao igrati produžetak jer raspoloženijeg kreatora igre među vanjskim igračima tog trenutka nije imao (naši najbolji asistenti bili su centri Tomić i Šarić s po četiri asistencije).

Šarićev debi na SP-u

– Super smo odigrali prvu četvrtinu, poveli sa 13 razlike i onda smo se nepotrebno opustili. A baš u tom razdoblju oni su nam ubacili nekoliko trica i uveli nas u nervozu. Nisam se uplašio, bio sam uvjeren da ćemo dobiti, no ovo nam je žuti karton da nam se ovakva utakmica ne ponovi – upozorava Kruno.

Premda će on to negirati, silno važna dva koša u produžetku postigao je Damjan Rudež. I dok mu se ruka na trici grčila (0-4), šest sekundi prije kraja na slobodnim bacanjima bio je vrlo smiren za konačnih 81:78. Na koncu je Rudi imao potrebu ispričati se:

– Bez obzira na to što smo našim ljudima pojeli puno živaca, zbog čega im se ispričavam, najbitnije je bilo probiti led pobjedom.

U svom debiju na SP-u Dario Šarić vodio je bitku s NBA krilnim centrom Blatcheom (28 koševa) uz što je uknjižio 10 koševa, 9 skokova i četiri asistencije.

– Danas je Blatche imao svoj dan. Sumnjam da će igrati protiv bilo koga kao protiv nas.

Razlog tome naš prvi strijelac Bojan Bogdanović (26 koševa) vidi u sljedećem:

– Previše smo puštali Blatchea da igra jedan na jednoga protiv naših četvorki, dosta smo otvoreno stajali u obrani i to nas je uvelo u probleme. No, hvala Bogu da nismo doživjeli šok na startu. Dobro je da se pobjeđuje i kada se ne igra kako treba.

Repeša: Potrošili smo se...

Svi u našoj momčadi, pa tako i u stožeru, vjeruju da će našima biti lakše igrati protiv velesile kakva je Argentina nego protiv filipinskih haklera. Ističe to i Šarić:

– Ne želim ništa reći protiv Filipinaca, no Argentinci su košarkaška momčad s vidljivom razlikom između pozicija.

I izbornik Repeša je istog mišljenja:

– Argentince puno bolje znamo pa se zato i lakše pripremiti. Strah me da ćemo iste probleme imati i protiv Senegala. Jako je teško gledati njihov video, svi su isti. Nažalost, neki moji igrači potrošili su puno više energije protiv Filipina no što smo planirali i zato sam malo zabrinut.

>>Hrvatska pobijedila tek nakon produžetka, Filipinci promašili napad za pobjedu

>>Bogdanović i Rudež: Ispričavamo se, ali pišu se dva boda

Komentara 3

Avatar comandante
comandante
10:21 31.08.2014.

Pamtim malo drugaciju kosarku pa mi nije jasno tko kupuje ove Rudeze, Ukice .... nevjerojatno, imas ih a nemas, puno slicnih igraca a nemamo jednog mud....u da ih vodi i bude lider. Repesa mijenja bezveze, igra sa visokom petorkom protiv brzih malih ... nije probao zonu ali ... on ima srece u zivotu pa nas mozda posluzi kaoi na zadnjem prvenstvu u Slo...

GA
gavran
09:26 31.08.2014.

niste se potrosili, nego igrati isti hakl kao na svim utakmicama do sada...nema taktike, nema organizacije igre...haklate, pa ako pobijedite dobro, a ako ne pobijedite, onda ste se potrosili...stavi centre pod koš i ne daj im da idu na 7 m raditi blokove, ukica na klupu, hezonju u igru, pa da vidis kako se necete potrositi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije