Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ovo je Hajduk za proljeće

Kakav napadački arsenal bijelih, Carrilla boli glava zbog odabira dvojice za prvi sastav

Tomo Bašić, Hysen Memoll i Tonči Mujan
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
1/5
12.02.2017.
u 13:10

Zanimljiv je Carillov izbor igrača iza dvojice napadača, to su mladi reprezentativci Nikola Vlašić, koji je najavio buđenje, i Fran Tudor.

Toliko zimskih priprema i u pravilu uvijek ista priča: ‘Hajduk će biti bolji, na proljeće ćete vidjeti pravu momčad, pravo lice...’. Posljednjih godina to se nije ostvarilo, Hajdukova rezultatska realnost je da nije bio drugi otkako je ukinuta liga 16.

A što to nudi španjolski stručnjak Joan Carrillo, koji se ne razbacuje izjavama, nema kod njega velikih najava, ali na treningu i u pripremnim utakmicama provodi svoju ideju. Još uvijek živi onaj duh s prvog treninga kada je Carrillo do iznemoglosti vikao ‘one touch’. To je njegova osnovna ideja, ništa revolucionarno. Brza igra iz jednog dodira, pametna igra, Hajdukove igrače, to trener traži, mora boljeti glava nakon utakmice, i to ne od sudara već zbog razmišljanja.

Zahtijeva brzu predaju

Katalonac ne može smisliti besciljno napucavanje, njegovi zahtjevi su brza predaja, otvaranje, što uspijeva najkvalitetnijim momčadima i pitanje je kako će ovaj Hajduk to provoditi u djelo. Na pripremama je to izgledalo jako dobro, obećavajuće, ali prve utakmice nastavka sezone dat će pravi odgovor jesu li igrači usvojili Carrillove ideje. On je trener koji traži igru, koji želi posjed.

- Nema kod mene sistema. Najvažnije mi je da na svakoj utakmici, svakom treningu vidim konstantni napredak momčadi. Poboljšali smo brojne stvari u igri, napredovali i na fizičkom i na taktičkom planu. Želim imati uravnoteženu igru u oba smjera, imati pravi balans između defenzive i ofenzive - kazivao je Carrillo.

U odnosu na prvi dio sezone Carrillo je ostao bez kapetana Lovre Kalinića, koji je bio Hajdukov jamac za niz osvojenih bodova. Ali, valja priznati da Dante Stipica i Ivo Grbić, kojima prijeti Karlo Letica, ostavljaju jako dobar dojam, s vratarima ne bi Hajduk trebao imati problema.

I obrana je na nekih način stabilizirana, po svemu je vidljivo da je Juranović (a i nema neku konkurenciju) prvi izbor na desnom beku, Memolla i Kvesić borit će se za poziciju lijevog, a prema trenutnom stanju stvari čini se da će stoperski par činiti novi kapetan Zoran Nižić i Marko Ćosić. S tim da svoje mjesto traži britki reprezentativac Kosova Ardian Ismajli. U stopere treba uvrstiti i Brazilca Jeffersona kojeg Carrillo sve više spušta na tu poziciju, jer u sredini terena prema trenerovoj zamisli nema mjesta za dva defenzivca. A Carrillov izbor je Grk Savvas.

Ne bi Hajduk trebao imati problema u sredini terena, tu su Kožulj, koji se oporavlja od ozljede, pa Hamza, Toma Bašić i Frane Vojković, najugodnije iznenađenje priprema.

Igra s polušpicom

Novi strateg, premda puno ne haje za formacijski nogomet, ipak je promijenio neke stvari u igri prema naprijed tako da će Hajduk igrati s polušpicom i dvojicom napadača. Zanimljiv je izbor igrača iza dvojice napadača, to su Nikola Vlašić, koji je najavio buđenje, ali pričekat ćemo natjecateljske utakmice da bismo ga izdvojili, i Fran Tudor.

A najjači Hajdukovi aduti su u napadu, tamo vlada nevjerojatna gužva u kojoj je neprikosnoven Mađar Marko Futacs. Trenutno je u tretmanu najboljeg igrača, tako valjda i treba biti kad je i najplaćeniji, a za još jedno mjesto u vrhu napada bore se Ganac Said Ahmed Said, koji je bio prvi strijelac priprema, pa Ante Erceg i Kamerunac Franck Ohandza. Izuzetan je to arsenal, Carrilla boli glava koju dvojicu označiti kao prve napadače...

>>'Bila noć' nakon 10 godina u Splitu: Kos stigao iz New Yorka, predsjednica poslala dres

>>Mirta Šurjak zablistala na "Biloj noći" u New Yorku i ponovno oduševila svoje fanove!

Komentara 5

NI
nidjomidjo
14:28 12.02.2017.

Četvorica poluigrača čine napadački arsenal?! Ozrene ako je i od tebe, previse je..

ZG
zgrio
15:53 12.02.2017.

Čitam i ne vjerujem u napisano. Koja komedija. Svaka čast Hajduku ali situacija s igračkim kadrom nije za takve naslove

DU
Deleted user
16:03 12.02.2017.

...nije kriva srdela što je riba plava,već od vina rumena Carilla boli glava ! A bolila bi i Ozrena ,da ima šta bolit u njoj !Vino nije problem!Problem je glava!Napadački arsenal na četvrto mjesto!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije