Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI POSAO

Igor Štimac ipak uspio do Irana - preuzeo je 'Cicin' Sepahan

Igor Štimac
Marko Prpić/PIXSELL
12.11.2015.
u 14:21

Zanimljivo, Štimac je prije nekoliko mjeseci također trebao u Iran, bio je u Teheranu na završnim pregovorima s Esteghlalom, ali posao nije završen.

Igor Štimac novi je trener iranskog Sepahan, u Teheranu je i preuzeo je momčad. Pregovori oko dolaska bivšeg hrvatskog izbornika vodili su se posljednjih desetak dana, u konkurenciji je bio i slavni njemački internacionalac Bernd Schuster, ali na kraju je Štimac izabran.

Zanimljivo, Štimac je prije nekoliko mjeseci također trebao u Iran, bio je u Teheranu na završnim pregovorima s Esteghlalom, ali posao nije završen. Sepahan je trenutno na šestoj poziciji prvenstva Irana, još tamo od rujna jedan od najslavnijih iranskih klubova ne zna za pobjedu. Štimac u Iran sa sobom vodi Ivu Šeparovića i Zorana Varvodića, koji će činiti njegov stožer.

Inače, u Sepahanu je od naših stručnjaka dubok trag ostavio Zlatko Kranjčar, tri godine je bio trener (od 2011. do 2014. godine), osvojio je i jedan naslov prvaka, a od naših trenera na klupi kluba iz Teherana bili su još Stanko Poklepović i Luka Bonačić. Baš Bonačić je ostvario veliki uspjeh sa Sepahanom, 2007. godine uveo ga je u finale azijske Lige prvaka.

Velikog rivala u Iranu Štimac će imati u Branku Ivanković, koji je trener Persepolisa, ali tek je na devetoj poziciji u prvenstvu. Trenutno stanje ne zadovoljava vodstva dvaju najslavnijih klubova u Iranu. Sepahan će igrati u azijskoj ligi prvaka, koja starta početkom slijedeće godine.

Inače, u Iranu je niz naših trenera, u drugoj ligi Mišo Krstičević vodi Mes Rafsanjan, Vinko Begović trener je Mer Kermana, a Željko Mijač pomoćni je trener slavom Ali Daieju u Saba Qomu, koji je četvrtoplasirana momčad prvenstva. Štimac će debi na klupi Sepahana imati 20. studenog kada mu stiže gradski rival Naft Tehran.

>> Kranjčarov Sepahan ispao u četvrtfinalu azijske Lige prvaka

Komentara 4

Avatar Lijekzabudale
Lijekzabudale
15:14 12.11.2015.

Svašta ..ma koji Štimac.......a gdje je naš trenerski mag Lajoš Janez Matjaž Kekec........najbolji trener stolnog nogometa!Čudno da ovi nisu čuli za njega!Morte da ne čitaju DELO!

BL
Blender
18:50 12.11.2015.

Ode nam strucnjak, sto ce mo sada???

Avatar Mordekaiser
Mordekaiser
22:45 12.11.2015.

@Slovenski Einstein pa normalno da je trener stolnog nogometa kad vi nemate prostora za izgraditi stadion

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije