Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRAMOTNO PONAŠANJE

Do kada ćemo biti taoci balkanskih huligana?

Hrvatski navijači, bakljada
Goran Stanzl/PIXSELL
17.11.2014.
u 22:40

"Sramota hrvatskih navijača na San Siru. Petarde i dimne bombe zaustavile su igru na 10 minuta. Zašto su hrvatski navijači to napravili u trenucima dok je njihova reprezentacija držala Italiju na konopcima", pitaju se u Gazzeti.

Dan nakon utakmice na San Siru svi talijanski mediji čudili su se sramotnom ponašanju hrvatskih huligana pa su čak i kritike igre azzura zbog toga pale u drugi plan.

To zacijelo Conteu i odgovara jer Italija je igrala podređenu ulogu na svom legendarnom stadionu.

Gazzeti ništa jasno

No teško će u danima koji slijede izbjeći kritiku 
iako su i svi u Italiji svjesni da je izostanak velikog broja igrača bio nenadoknadiv.

Najčitaniji talijanski dnevnik La Gazzeta dello sport na naslovnicu je stavio kaos na tribini i travnjaku, a autor teksta čudi se otkud takav način navijanja.

"Sramota hrvatskih navijača na San Siru. Petarde i dimne bombe zaustavile su igru na 10 minuta, nekoliko minuta trajala je panika, utakmica je trebala biti prekinuta. Zašto su hrvatski navijači to napravili u trenucima dok je njihova reprezentacija držala Italiju na konopcima", pitaju se u Gazzeti.

Osvrnula se Gazzetta i na igru na terenu.

"Hrvatska je pokazala da u igri azzura mnogo toga ne štima, u nekim trenucima utakmice učinili su nas ispodprosječnom momčadi. Ne popravi li igru, Italija neće imati šanse protiv Hrvatske u Zagrebu. Conteovi dečki na svom su terenu morali spašavati bod protiv Hrvatske i jedva su uspjeli", zaključili su u Gazzeti.

"Mlaka Italija potvrdila negativnu tradiciju protiv Hrvatske", piše Corriere dello sport, također uz osudu ponašanja hrvatskih navijača na tribinama:

"Kakvi su to navijači, kako su uopće takvi huligani mogli ući na stadion? Uefa mora oštro sankcionirati Hrvatsku zbog ovakvog ispada njezinih navijača."

Idioti stigli iz daleka

La Repubblica pak donosi naslov: "Azzurri zaustavljeni na San Siru".

Sky Sports piše da neredi hrvatskih navijača ne smiju proći nekažnjeno.

"Kako su mogli unijeti bengalke na stadion? Još smo jednom ispali taoci male skupine neciviliziranih idiota koji su stigli izdaleka. Ovo se ne može usporediti s onim što su srpski huligani napravili u Genovi, ali ostaje nam nepodnošljivi osjećaj nemoći. Dokad ćemo biti taoci takvih huligana?", piše Sky, dok o igri Conteove momčadi kaže:

"Italija je bila nemoćna protiv Hrvatske, Conte se očito mora moliti da mu Pirlo ubuduće bude zdrav".

>> Sramota na San Siru: Hrvatskoj prijeti do 100.000 eura kazne

>> Ćiro: Nitko nikada nije tako doma posramio Italiju kao Hrvati

Komentara 48

AI
airforceone1
10:33 18.11.2014.

biti ćemo taoci huligana sve dok država ne odluči stati tome na kraj. ovi divljaci su sramota društva i sustava koji ne funkcionira - predsjednika, premijera, ministra pravosuđa i ministra unutarnjih poslova. običan čovjek na ovo ne može utjecati, država može i mora, a mediji bi trebali prestati davati podršku divljacima koji se skrivaju iza riječi navijač.

TF
tony.franzz
05:20 18.11.2014.

Puna podrska ljudima iz HNS-a. Ako ista valja u ovoj drzavi onda je to nogometna reprezentacija,a ako je itko sposoban,onda su to njeni celnici! Kompleksasi i primitivci s tribina nam ne daju u kulturne reintegracije. Sramote sve dobro Hrvatsko.

DU
Deleted user
10:20 18.11.2014.

Odgovor na pitanje. Sve dotle dok oni (huligani) budu mislili da predstavljaju neki faktor i autoritet u ovoj zemlji koje se treba pitati tko je predsjednik saveza, selektor, tko smije igrati a tko ne, tko će voditi klubove, tko je recimo dinamovac a tko nije pa onda onog tko se ne slaže s njima automatski proglašavati mamićevcem i plačenikom, A to što oni misle da su važni u ovoj zemlji ste glavni i odgovorni krivci vi novinari. Pa to su vaši miljenici sve ove godine. Več dvadeset godina ih podržavate i veličate bez obzira na sve nerede koje su isti radili. Čak i ovo jučer vam nije bilo dosta, pa i sad pokušavate naći opravdanja za takvu količinu divljaštva. Pogledajte si sam INDEX portal, pa Tportal, pa Jutarnji i sramni članak Jurice Pavičića od jučer gdje on čak otvoreno podržava ove huligane, pa na kraju dosta je pogledati i rad ove redakcije sve ove godine. A tek emisija jučer na N1 gdje gost, čini mi se da se zove Petrinović i nekakav je sociolog na sramotu svoje struke, isto daje podršku huliganima pod motom nije baš u redu što ste bacili toliko baklji, ali njihova borba protiv, sad ne već protiv Dinama ili HNS nego protivmodernog nogometa je opravdana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije