Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Došao u vukove

Brekalo pet godina u Wolfsburgu: Oplemenit će našu igru

Josip Brekalo
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/7
15.05.2016.
u 19:36

Josip Brekalo je u nedjelju u Wolfsburg gdje je i službeno potpisao ugovor do 2021. godine.

GNK Dinamo i VfL Wolfsburg dogovorili su prelazak Josipa Brekala u redove njemačke momčadi. Josip će se novom klubu priključiti već ovoga ljeta, piše na službenoj stranici Dinama .

- Kao klub smo sve napravili da Josip ostane u Dinamu, ali nismo imali izbora. Moram još jednom reći da nam je žao što se Josip odlučio za odlazak jer smatram da bi za njega i njegov razvoj bilo bolje da je ostao u Dinamu par godina. No, nismo mogli previše birati, on i ljudi koji ga savjetuju su inzistirali na odlasku, Josip bi već na zimu mogao potpisati za drugi klub i mi bi dobili samo naknadu za razvoj i mogu reći da smo u ovoj situaciji u kojoj smo bili izvukli zaista maksimum - objasnio je trener i sportski direktor plavih Zoran Mamić.

Podsjetimo, Josip je s osam godina došao u Dinamo, prošao sve mlađe kategorije našega kluba i osvojio bezbroj trofeja prije nego što je u kolovozu 2014. sa 16 godina potpisao profesionalni ugovor da bi u prosincu 2015. i debitirao za prvu momčad te tako ostvario svoj "životni san".

Josip je do danas upisao 286 minuta za Dinamo u prvenstvu te 110 u Kupu i zabio jedan pogodak i to u polufinalu Kupa protiv Hajduka.

Brekalo je u nedjelju u Wolfsburg gdje je i službeno potpisao ugovor do 2021. godine.

- Sretni smo da se Josip Brekalo odlučio za naš klub. On je vrlo talentiran igrač koji se još razvija i pred njim je sigurno velika budućnost - rekao je sportski direktor vukova Klaus Allofs.

- Josip je vrlo brz igrač, posebno jak u situacijama jedan na jedan. Sigurno će oplemeniti našu igru i dat će nam potrebnu fleksibilnost - rekao je trener Dieter Hecking.

>>Brekalov transfer je senzacija, ali i velika pljuska Dinamu

Komentara 11

Avatar peet
peet
20:28 15.05.2016.

Šteta sto odlaziš. Nisi u Dinamu odigrao poštenu utakmicu, po meni odes puno prerano jer nisi stasao no fizicki ni mentalno... Ali kako je novac najvažniji razumijem tebe i tvog tatu. Sretno lima i ne zaboravi klub koji te je stvorio, DINAMO ZAGREB!!

Avatar Titanov sin
Titanov sin
20:18 15.05.2016.

Što reći, ako ti otac tako želi idi, sretno, bolje sada nego za godinu dana.

DR
draxy
21:13 15.05.2016.

Sretno Josipe i želim ti da se razviješ u igrača koji će biti nositelj igre u reprezentaciji.Šteta samo što ti i tvoji savjetnici niste imali više strpljenja poput Pjace jer bi na kraju imali više koristi i ti i Dinamo i reprezentacija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije