Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Futsal Dinamo

Boysi zabili autogol! Nasilje u sportu treba zauvijek iskorijeniti

Futsal Dinamo - Nacional
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/7
01.04.2016.
u 08:55

Dinamovi su navijači u povijesti napravili dosta incidenata, sada su naštetili klubu oko kojeg su se okupili u borbi protiv Mamića.

Tko je koga provocirao, a tko je koga udario? Pišu se priopćenja, sazivat će se konferencije za novinare, a egzaktne su sljedeće činjenice: navijači Futsal Dinama napali su predsjednika malonogometnog kluba Nacional Ivicu Đolu na malonogometnom derbiju nakon što ih je Đolo iritantno provocirao, a na samom igralištu jedan je neodgovorni huligan napao golmana Nacionala Ivana Pavlića, udario ga u glavu te je utakmica s razlogom prekinuta.

Na raznoraznim portalima prozvan sam kao zaštitnik Bad Blue Boysa koji ne podržavaju lik i djelo Zdravka Mamića te kao osoba koja veliča tu navijačku skupinu.

Stop nasilnicima

Ponovit ću još jednom, za sve koji nisu ili ne žele razumjeti: nogometni klub Dinamo posljednjih dvanaest godina vodio je Zdravko Mamić. Njegovo vođenje kluba i njegovo ponašanje komentirao sam neovisno o skupini BBB! Podržao sam njihovu pravnu borbu za bolji i pošteniji Dinamo. I iza toga ću uvijek stajati jer to je nešto što bi trebalo biti normalno, ali, nažalost, kod nas jednostavno to nije.

Dinamovi navijači (a i sam sam kao klinac u 80-im godinama stajao na staroj sjevernoj tribini) nedavno su proslavili 30 godina od svog osnutka. Kroz ta tri turobna desetljeća u kojima im je jednom suparnik bila bivša država, jednom Franjo Tuđman koji je promijenio ime kluba, a jednom je to bio Zdravko Mamić prečesto su upotrebljavali silu kao sredstvo borbe. Posljednjim potezom u Domu sportova nisu odstupili od filozofije navijača ultrasa. U nedavnim razgovorima pripremajući feljton o tri desetljeća BBB-a današnji i bivši članovi skupine objasnili su što po njima znači biti – ultras. Po njoj član prve navijačke ekipe (čitaj vođa) mora uvijek biti spreman – primiti i dati batine.

Zadan je jak udarac klubu

Nikada nećemo do kraja proniknuti zbog čega se doktori znanosti, liječnici, ugledni odvjetnici, ali i obični radnici na viličaru vikendom jednostavno pretvaraju u – ultrase. Koji se potuku u gradu, okolici, gdjekad i na samom stadionu. Taj fenomen nasilništva skrivenog iza klupskog dresa i klupske boje još nitko nije niti će ikada do kraja shvatiti i objasniti.

Futsal Dinamo, koji su upravo Boysi podržavali da bi pokazali kako klub može funkcionirati po modelu jedan član – jedan glas, ovim su incidentom zabili najveći mogući autogol. Vodstvo Futsal Dinama ogradilo se, no budućnosti kluba zadan je jak udarac. Jer dogodio se prekid, napad na sportaša, a to je najgore što su mogli učiniti. Protiv huliganizma treba se žestoko boriti i tu ne smije biti kompromisa. 

>>HNS pokrenuo postupak protiv Futsal Dinama, a Bandić osudio nerede

>>Futsal Dinamo: Preuzimamo odgovornost, ali imamo dokaz da je naš navijač napadnut

Komentara 9

DR
draxy
10:15 01.04.2016.

Flak,ti znaš da ih je predsjednik Nacionala iritantno provocirao a ne znaš kako su oni navijali cijelu utakmicu.No da je to i istina što su to trebali ti doktori znanosti,liječnici,odvjetnici i radnici na viličaru uraditi - ubiti čovjeka. Kako objasniti kukavički napad na vratara Nacionala? Time što su ultrasi. Flak tvoje bolesno opravdavanje ovih huligana nema smisla.

DI
dinamojavolim1
10:49 01.04.2016.

Flak kaj ima na aparatima??dal hrnjal lezi kraj tebe ili je u drugoj sobi?

VR
vrbaZG
11:11 01.04.2016.

Doktori znanosti, liječnici? Hahaha, ako takvih i ima, u kojim promilima su? Kaj neko puši flakova sr**a?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije