Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jastuk pod glavu

Umorni ste, bezvoljni i bez energije? 6 savjeta koji će vas 'probuditi iz mrtvih'

umor, nesanica
Foto: Thinkstock
18.03.2014.
u 13:50

Jeste li znali da je loša cirkualacija učestali krivac za bezvoljnost?

Često se iza iscrpljenosti i bezvoljnosti kriju problemi s cirkulacijom koje uglavnom izaziva nizak krvni tlak.

Kako biste vratili izgubljenu energiju, slijedite ovih šest savjeta.

1. Stavite jastuk pod glavu

Kada legnete u krevet, podmetnite nekoliko jastuka pod glavu i potiljak kako prelazak iz ležećeg u stojeći položaj ne bi bio prenagao. Na taj ćete način izbjeći vrtoglavicu.

2. Tuširanje završite hladnom vodom

Naizmjenično tuširanje toplom i hladnom vodom utječe na jačanje krvnih žila. Zbog brzih promjena temperature one se tada brzo šire i skupljaju pa se lakše prilagođavaju vanjskim utjecajima.

3. Jedite manje, a češće

Krvni je tlak najniži u prvom satu nakon jela. On pada zato što je probavnim organima potrebna krv da bi obavili svoju funkciju. Ovaj je učinak slabiji ako unosite manje porcije hrane.

4. Izbjegavajte alkohol

Alkohol ima više negativnih djelovanja: potiče izbacivanje tekućina iz organizma, ometa rad centra za ravnotežu u mozgu i usporava rad srca. Negativno utječe na živce koji su odgovorni za sužavanje krvnih žila.

5. I slano je dozvoljeno

Kuhinjska sol vezuje tekućinu u organizmu, čime se krvni tlak blago podiže. Jači doručak i slana jela, primjerice gulaši, doprinijet će da se osjećate bolje.

6. Kretanje svaki dan

Svaki pokret doprinosi povećanju krvnog tlaka. Popnite se uz stube umjesto da se vozite dizalom, vozite se na posao biciklom, a ne automobilom.

>>Podočnjaci su prvi signal koji nam organizam šalje kad postoji neki problem

>>Teško se budite i ujutro 'doručkujete' samo kavu? Onda ovo trebate znati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije