Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Celebrity dijete

Stručnjaci upozoravaju: Ove dijete mogu biti vrlo opasne!

Mršavljenje
Foto: Thinkstock
09.12.2014.
u 08:35

Na vrhu liste je Paleo dijeta i dijeta špiljskog čovjeka

U želji za što vitkijom linijom pribjegavamo raznim dijetama, posebice ako su izreklamirane kao "učinkovite" koje provode i neke slavne osobe.

No, ipak bismo trebali biti posebno oprezni. Nutricionisti iz Britanskog dijetetskog društva napravili su godišnju listu najgorih dijeta i upozorili kako one mogu biti itekako opasne po zdravlje, piše Daily Mail. 

Na vrhu liste je Paleo dijeta i dijeta špiljskog čovjeka koje se pridržavaju Matthew McConaughey i Megan Fox. Prehrana u ovoj dijeti je bazirana na korijenju, voću, sjemenkama, ribi, mesu, školjkama, jajima, plodovima s drveća...Prerađena hrana poput žitarica, mliječnih proizvoda, mahunarki, krumpira i šećera nije dozvoljena. Ova dijeta može ugroziti zdravlje jer izbjegavanje mliječnih proizvoda može drastično smanjiti razinu kalcija i oslabiti kosti.

Dijeta glinom "neprivlačna" je dijeta prema kojoj svi koji se je pridržavaju trebaju jednom na dan pojesti žlicu gline. Cilj je održavanje vitke linije i izbacivanje toksina, ali nutricionisti upozoravaju kako se na ovaj način lako može "zaraditi" zatvor i trovanje arsenom. 

Među najopasnijim dijetama je i dijeta "vegan do šest sati popodne" koje se pridržava slavna Beyonce. Njezino ime govori sve, ali nutricionisti upozoravaju da ovakav način prehrane povećava rizik od prejedanja grickalicama u večernjim satima kada bi zapravo trebalo izbjegavati bilo kakvu hranu jer se metabolizam usporava.

Važno je hraniti se uravnoteženo, zaključak je nutricionista Britanskog dijetetskog društva.

>>Mislili ste da san nema veze s viškom kilograma? Varate se

>>Deblja li kruh zaista? Odgovor bi vas mogao iznenaditi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije