Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za zdravlje

Ovo je doručak s kojim biste trebali započeti svoj dan?

Hrana
Foto: Shutterstock
1/3
05.05.2015.
u 13:42

Pametni izbor namirnica za doručak osigurat će nam dovoljno energije do ručka, ali i osigurati našem organizmu potrebne nutrijente.

Doručak je najvažniji obrok u danu i nije svejedno što jedemo.

Pametni izbor namirnica za doručak osigurat će nam dovoljno energije do ručka, ali i osigurati našem organizmu potrebne nutrijente. Na portalu Yahoo svojim čitateljima savjetuju da svakako biraju najzdraviji doručak – mediteranski!

Doručak bi trebao uključivati i voće i povrće, ali ono što nas je pomalo iznenadilo – morske plodove. Evo nekoliko prijedloga...

Omlet s povrćem

Pola šalice usitnjenog špinata, tri jušne žlice maslinova ulja, četvrtinu šalice sitno sjeckane crvene paprike i luka, dva jaja i malo svježeg bosiljka. To vam je potrebno za pripremu ovog omleta. Zagrijte tavu, pazite da ne bude prevruće, na nju izlijte žlicu maslinova ulja. Zatim dodajte špinat, crvenu papriku i luk i miješajte dok povrće ne omekša. Oko pet minuta. Povrće zatim izvadite sastrane. 

Preostale dvije žlice maslinova ulja ulijte u tavu i zagrijte. Dodajte jaja koja ste prethodno umutili i zavrtite tavu tako da se rasporede po njoj poput palačinke. Dodajte povrće koje ste maloprije pripremili na polovicu omleta, a zatim pažljivo savijte drugu polovicu preko povrća i poslužite na tanjuru ukrašeno bosiljkom.

Avokado i mini rajčice u "zdjeli" od kruha

Potrebni sastojci su: pola nasjeckanog zrelog avokada, žličica soka od limuna, malo ribljeg umaka, pita bread ili slično pecivo, pola šalice mini rajčica, 2 žličice maslinovog ulja, na vrh noža morske soli. Pomiješajte avokado, limunov sok i riblji umak te sve zgnječite vilicom. Smjesu rasporedite na obje polovice peciva, rasporedite rajčice i pokapajte maslinovim uljem. Po želji posolite i doručak je spreman.

Sendvič s dimljenim lososom

Za ovaj sendvič potrebna vam je jedna žlica krem sira, pecivo, po želji šnite dimljenog lososa, 3 tanke kriške krastavca, jedna kriška crvenog luka, žličica kapara. Pecivo namažite sirom te posložite sastojke i doručak je spreman.

>>Ovo morate jesti tijekom dana za zdravo mršavljenje

 

Komentara 5

M3
Miške 3
15:00 05.05.2015.

Takav doručak si može priuštiti Todorić, a ne stoga sitnog zuba.

LA
LANA555
14:25 05.05.2015.

Kolko kosta taj dorucak molim Vas precizan predracun .

IK
ikonoklast
14:43 05.05.2015.

đe će bit zdrav kad ima bijelog kruva na i ispod lososa kod mene na selu je polenta najzdravija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije