Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
halo, doktore!

'Nos mi krvari jednom dnevno. Imam li razloga za brigu?

Krvarenje iz nosa
Foto: Thinkstock
09.03.2015.
u 18:53

Naši liječnici savjetuju kako čuvati zdravlje, liječiti se, olakšati tegobe... Posjetite internetsku stranicu ordinacije i postavite pitanje liječnicima: www.ordinacija.hr/halo-doktore

Imam 18 godina i u zadnja dva i pol tjedna nos mi obvezno krvari jednom dnevno.

Svakih otprilike pet dana to bi prestalo, a zatim bi se ponovilo. Osim toga, prehlađena sam, imam pritisak u ušima i kašljem. Mjesečnica mi je uranila pa se bojim da je nešto strašno.

Bila sam tri puta kod liječnice i dala mi je neke dječje kapi da mi zaustave krv iz nosa, ali nije pomoglo. Nakon trećeg posjeta poslali su me na vađenje krvi. Imam li razloga za pretjeranu brigu?

Odgovara dr. med. Mladen Dobrović, spec. otorinolaringologije i kirurgije lica i vrata

Nemate razloga za jaku brigu. Preporučujem da u nos stavljate kremu Bepanthen koja vlaži i smekšava nosno predvorje. Ako ste prehlađeni, tada je moguće da pri forsiranom čišćenju nosa pukne neka od krvnih žilica i da krvari. Najprije se riješite prehlade, a zatim se javite spec. otorinolaringologu na pregled.

Naši liječnici savjetuju kako čuvati zdravlje, liječiti se, olakšati tegobe... Posjetite internetsku stranicu ordinacije i postavite pitanje liječnicima: www.ordinacija.hr/halo-doktore

>>'Već 5 godina imam povišenu temperaturu. Što može biti uzrok?'

>>'Osjećam bol u ramenu pri udisaju. Pomaže li neka masaža?'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije