Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hrana je zdravlje

Boli vas glava? Ovo su namirnice koje bi mogle pomoći

glavobolja, migrena
Foto: Thinkstock
10.04.2014.
u 10:31

Za razliku od klasičnih lijekova (betablokatora ili antiepileptika), sjemenke bundeve (ali i ostale vrste sjemenki) mogu se konzumirati i tijekom trudnoće.

Ako patite od migrene ili glavobolja, odgovarat će vam ako jedete više sjemenki i oraha.

One obiluju magnezijem koji sprečava lučenje hormona stresa, opušta krvne žile i regulira prijenos živčanih impulsa na sustav krvnih žila u mozgu. Ovaj mineral može značajno reducirati pojavljivanje napadaja glavobolje pa tako korištenje ove profilakse ima smisla kod osoba koje povremeno osjećaju glavobolju.

Za razliku od klasičnih lijekova (betablokatora ili antiepileptika), sjemenke bundeve (ali i ostale vrste sjemenki) mogu se konzumirati i tijekom trudnoće.

Ne ubrajate se u obožavatelje oraha? Magnezij se u obilnim količinama krije i u zobenim pahuljicama, pšeničnim klicama i nekim mineralnim vodama.

>>10 namirnica zbog kojih izgledate ( i osjećate se) umorno

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije