Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trešnjevka sjever

Kvart 'nabujao', ali prostor za park je šest godina pust

Autor
Sandra Golemac
05.11.2014.
u 10:00

Stanari novog bloka zgrada u Selskoj pokrenuli peticiju 'Za kvalitetniji život na Trešnjevci'

Prije šest godina održan je natječaj za projekt uređenja parka na križanju Selske i Baštijanove ulice, ali prostor i danas zjapi prazan.

U tom je dijelu grada, u samo nekoliko godina, sagrađeno na desetke stambenih zgrada, ali prostor, žale se stanari, nije prikladno uređen i nema nikakva sadržaja.

Već 500 potpisa

'Crveni park', kako su ga nazvale autorice pobjedničkog projekta Marija Horvat, Dora Jerbić i Danica Selem, zamišljen je kao okupljalište stanara i prolaznika s uređenom zelenom šetnicom i dječjim igralištem.

No, projekt je, čini se, već godinama zaboravljen u nekoj od ladica. Upravo kako bi nadležne upozorili na spomenuti problem, stanari su se okupili i pokrenuli inicijativu "Za kvalitetniji život na Trešnjevci" te do danas prikupili oko petsto potpisa za peticiju.

– Otužno je kako ovaj dio kvarta izgleda. Ima mnogo mladih obitelji s djecom koja se nemaju gdje igrati – poručila je Stela Fišer Marković te dodala kako su stanari nedavno sami postavili dvije ljuljačke za djecu, što, ističe, nije dovoljno jer će naselje godinama i dalje rasti.

Uređenje dogodine?

Iz Vijeća gradske četvrti Trešnjevka-sjever poručili su da je uređenje spomenute zelene površine u nadležnosti Grada Zagreba.

– Najavili su nam da bi uređenje moglo početi iduće godine, ali svi smo skeptični prema tome s obzirom na to da se godinama ništa nije napravilo – istaknula je Marina Rakas Starčević.

Iz Gradskog ureda za prostorno uređenje i izgradnju grada kažu da im je obveza urediti park sukladno prvonagrađenom radu 'Crveni park'.

– Ishođenja potrebnih akata za gradnju su u tijeku, a sredstva za uređenje uvrštena su u prijedlog programa uređaja komunalne infrastrukture na području grada za iduću godinu – kaže pročelnik Dinko Bilić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije