Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVARTOVSKA TRIBINA

Na inicijativu čitatelja naloženo uređenje parka

park 148. brigade
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
1/8
21.05.2014.
u 09:00

Park 148. brigade trenutno je u derutnom stanju, donosimo i odgovore na ostala pitanja građana

Djelatnicima Zrinjevca izdan je nalog za uređenje Parka 148. brigade, a prazno zemljište u Zaharovoj ulici napokon će biti uređeno – obećanja su to gradskih pročelnika stanovnicima gradske četvrti Trnje. Donosimo odgovore na pitanja naših čitatelja koja su stigla prije održavanja Večernjakove tribine u Trnju.

1. Kada će se ukloniti ruševna zgrada u Starotrnjanskoj? Jasminka Lukač: Gradski ured za imovinskopravne poslove i imovinu Grada 2013. godine analizirao je imovinskopravni status spomenutog objekta te utvrdio da je objekt upisan u zemljišnim knjigama kao vlasništvo fizičkih osoba iz Belgije. Njima smo se u lipnju prošle godine obratili s pozivom da se jave radi rješavanja pitanja spornog objekta te sprečavanja nastanka štete većih razmjera budući da se objekt nalazi u ruševnom stanju te ugrožava sigurnost građana i imovine. Poziv su stranke primile, ali se na njega još nisu odazvale te će im se ponovno uputiti poziv.

2. Kada će se riješiti pitanje povrata prostora građanima MO Vrbik i MO Cvjetno naselje? Jasminka Lukač: Na adresi Lavoslava Ružičke 26 dio objekta, površine 117 kvadratnih metara, utvrđen je za potrebe mjesne samouprave, dok prostor od 42 kvadratna metra koristi, temeljem ugovora o privremenom korištenju, Hrvatska narodna stranka-liberalni demokrati, Gradska organizacija HNS-a Grada Zagreba, a prostor površine 41,39 m2 Hrvatska narodna stranka-liberalni demokrati, Županijska organizacija HNS-a Zagrebačke županije, također temeljem ugovora o korištenju.

3. Hoće li se i kada napraviti pješački most koji bi se povezao s Bundekom? Dinko Bilić: Generalnim urbanističkim planom Grada Zagreba predviđen je most s istočne strane Bundeka koji bi uključio i pješačke staze. Međutim, kako je riječ o vrlo skupoj investiciji, gradnja mosta nije predviđena u programu gradnje objekata u 2014. godini te se ne može predvidjeti termin realizacije.

4. U Zaharovoj ulici prazno je zemljište. Hoće li se ono urediti za vrtić ili igralište? Dinko Bilić: Prema urbanističkom planu uređenja na tome je dijelu predviđeno uređenje javnog parka, odnosno dječjeg igrališta.

5. Na Sigečici kod škole ima puno zelenila i parkova, no sve smrdi od psećeg izmeta. Do kada će to trajati? Dinko Bilić: Djelatnici Komunalnog redarstva obavili su nadzor u Parku 148. brigade, koji je neposredno uz OŠ Rapska, te izdali nalog Zagrebačkom holdingu, podružnici Zrinjevac da uredi taj park.

>>Kaotično igralište - redovi za tobogan, svađe zbog ljuljačke...

Komentara 2

DE
Dex
11:35 21.05.2014.

Kada će se završiti "kulturni centar" u Dubravi koji se "završava" već više od 35 godina?

DU
Deleted user
13:22 29.05.2014.

Ovo stvarno ima izgleda za predivan park, ali ne za pese. Stvarno, sav je u zelenilu i trbalo biga urediti.!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije