Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
njega kože

Gubitak kolagena tijekom starenja ne uzrokuje samo nastanak bora, već i bolesti...

akne
Foto: Thinkstock
1/10
27.02.2017.
u 14:03

Gubitak kolagena utječe na izgled i funkciju cijelog tijela jer nedostatak kolagena može uzrokovati artritis, ukočenost, mišićne ozljede, ali i nastanak bora, celulita, koža postaje suha i beživotna, rekao je estetski kirurg Aleksandar Milenović

Kolageni su najzastupljeniji proteini u ljudskom organizmu i glavna proteinska komponenta kože, kostiju i vezivnog tkiva.

Ljudski organizam ima sposobnost stalne sinteze kolagena, koji je potreban zbog rasta i zamjene istrošenih tkiva te za zacjeljivanje i obnovu ozlijeđenih tkiva. No, kako starimo, postupno gubimo kolagen i teže ga je nadomjestiti.

Gubitak kolagena utječe na izgled i funkciju cijelog tijela jer nedostatak kolagena može uzrokovati artritis, ukočenost, mišićne ozljede, ali i nastanak bora, celulita, koža postaje suha i beživotna, rekao je estetski kirurg Aleksandar Milenović na predstavljanju Afroditine linije za njegu lica 4D COLLAGEN. 

"Upravo zbog toga bitno je voditi računa o gubitku kolagena i nadomjestiti ga iznutra pravilnom prehranom, ali i izvana", poručio je. 

O važnosti kolagena, govorili su i Sanja Doležal, ali i zaštitno lice nove linije, glumica Nataša Pinoza i Marija Borić, kazališna, televizijska i filmska glumica. 

Nova Afroditina linija 4D COLLAGEN, uspješno riješava spomenute probleme kože jer se temelji na naprednoj, višeslojnoj kolagenskoj formulaciji s morskim kolagenom i biološko aktivnima peptidima te na površini kože omogućuje trenutni učinak liftinga a u dubljim slojevima dugoročno potiče tvorbu kolagena. Posljedično se smanjuje pojava linija i bora do 31% a vidljivo se poboljšava tonus kože.

Linija 4D COLLAGEN sastoji se od širokog spektra proizvoda koji zadovoljavaju sve potrebe kože u tridesetim godinama i uključuje Hidratantni serum za intenzivni osjećaj hidratacije, Kreme za normalnu-mješovitu kožu i za suhu kožu, Kremu oko očiju, sleeping masku za bogatu njegu dok spavate i Ampule za 7-dnevno maksi pomlađivanje. 

>>Pola sata nakon tuširanja već smrdite po znoju? Ovo su odlični trikovi kako to spriječiti...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije