Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svjesno ili nesvjesno

Ovo su pogreške koje radite sa svojom kosom

kosa
Foto: Thinkstock
1/2
18.07.2015.
u 13:00

Frizeri i stilisti za kosu često upozoravaju kako s kosom moramo biti nježni i posvetiti joj posebnu pažnju kako bi nam "uzvratila" zdravim i sjajnim izgledom.

Kako bi kosa bila zdrava i lijepa koristimo mnogo preparata, ali zaboravljamo na neke navike koje gotovo svakodnevno radimo, a oštećuju  našu kosu.

Frizeri i stilisti za kosu često upozoravaju kako s kosom moramo biti nježni i posvetiti joj posebnu pažnju kako bi nam "uzvratila" zdravim i sjajnim izgledom.

Ovo su neke od najčešćih pogrešaka koje radimo, a vjerojatno nismo ni svjesne koliko mogu naštetiti našoj kosi.

Brišemo kosu ručnikom

Nakon pranja kose kosu je potrebno uviti u ručnik da se upije višak vlage, ali nikako ju ne smijemo trljati ručnikom jer može doći do zapetljavanja i pucanja vlasi. Ako imate priliku, najbolje je pustiti da se kosa osuši na zraku.

Oblikujete previše kose odjednom

Iako zvuči čudno, ali jeste li se zapitali zašto frizeri pri oblikovanju kose koriste kopče kojma podižu pramenove kose koje ne oblikuju? To je stoga da toplina sušila za kosu dodatno ne isušuje i ne oštećuje pramenove kose koji "čekaju na svoj red". Ako kosu sušite sušilom, svkako upotrijebite proizvode koji štite kosu od oštećenja pri sušenju vrućim zrakom.

Peglanje ili uvijanje kose

Ako peglate ili pak uvijate kosu, izbjegavajte previše zagrijavanja kose. Ako se koristite nekim aparatom koji služi toj svrsi, nemojte ga zagrijavati na najveću temperaturu već pustite da se umjereno zagrije.

Kriva veličina četke

Mnoge žene koriste premalu četku, uozorava poznati frizer poznatih svjetskih zvijezda na Beverly Hillsu Umberto Savone. Ako imate kraću kosu koristite manje četke, a za srednju ili dugu koristite velike četke ako želite dobiti na volumenu.

Previše gela ili pjene

Dovoljno je staviti na ruku gela ili pjene veličine kovanice, a često koristimo mnogo više. Tada naša kosa izgleda masna, sljepljena i neprirodna. Izbjegavajte i imajte na umu: Manje je više!

Češljate od korijena

Kosu treba češljati od vrhova. Jedna od najvećih grešaka je kosu raščešljavati od korijena prema vrhovima jer se pri tome više lomi, a ako imate zapetljanu kosu to "iskustvo" može biti i vrlo bolno i neugodno. Olakšajte si život i kosu raščešljavajte od dna.

>>Novi trend poharao internet! Evo zašto žene 'ispiru' kosu coca-colom

>>S kokosovim uljem možete imati lijepu kosu, ali i izgubiti kilograme

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije