Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Večernji te vodi na Labuđe jezero 3D uživo iz opere Mariinsky

Labuđe jezero (1)
Foto:
1/10
PR
Autor
PR članak
03.06.2013.
u 12:54

Darujemo ulaznice na Facebook-aplikaciji Vecernji.hr vodi vas na evente!

U četvrtak, 6. lipnja 2013., mjesec dana nakon otvorenja nove opere Mariinsky 2 u St Petersburgu, imat ćemo priliku vidjeti spektakularan event. Iz kuće koja je svijetu predstavila neke od najboljih plesača, nevjerojatnu glazbu, senzacionalne balete, dolazi nam sasvim posebna izvedba Labuđeg jezera. Proslavimo 275 godina ruskog baleta.

Izvedba će biti snimana u 3D-u te će se satelitskim putem prenositi u kina u više od 50 zemalja svijeta.

Ovo će biti prvi prijenos baleta iz teatra u 3D-u uživo.

Cameron Pace Group, tvrtka Jamesa Camerona, biti će producent 3D eventa te će prilikom prijenosa koristiti istu tehnologiju kojom su snimani Oscarom nagrađeni filmovi Avatar i Pijev život.

U St. Petersburgu sam event bit će vrlo uzbudljiv, s obzirom na to da će se događati u sezoni "bijelih noći", kada je nebo nad carskim ruskim gradom tek malo zatamnjeno.

Sama izvedba baleta Labuđe jezero 3D uživo bit će snimana u Teatru Mariinsky te će se putem transmitora prenositi na veliko platno dvorane Mariinsky 2.

To je savršena spona umjetnosti i tehnologije: najbolja baletna kuća na svijetu zajedno s najnaprednijom 3D tehnologijom.

U povijesnom Mariinsky teatru, mnoga će sjedala biti uklonjena kako bi se dalo prostora za instaliranje velikih 3D kamera. Event će snimati 5 posebnih kamera iz raznih kutova, dok će dizalica snimati pokrete plesača iz visine.

Jedna će kamera biti postavljena u prostor orkestra kojim će ravnati Valery Gergiev, jedan od najpoznatijih svjetskih dirigenata.

Hollywoodska kompanija Real D, koja je povezana s Jamesom Cameronom, osigurati će ekran na lokaciji Mariinsky 2.

Tehnički je producent eventa Chris Bretnall, osoba kojoj se BBC često obraća za organizaciju velikih evenata, kako što je bilo kraljevsko vjenčanje. Ruski NevaFilm u suradnji s Chrisom Bretnallom spojit će Mariinsky 2 na satelitsko vozilo koje će se nalaziti ispred Mariinsky teatra. Chris će raditi s Arqivom, satelitskim timom, koji će signal za 2D i 3D omogućiti svim kinima u svijetu koji će pratiti ovaj event.

Vecernji.hr daruje

Ako želite na ovaj spektakl, slijedite link do naše aplikacije na Facebooku 
Vecernji.hr vas vodi na evente gdje darujemo ulaznice!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?