Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LJeto u gradu

Gradski bazeni i jezera kao spas od ljetnih vrućina

bazeni (1)
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
16.08.2013.
u 20:27

Gradska jezera i bazeni kao ljetne oaze usred uzavrelog asfalta nude mnoge sadržaje za sve uzraste.

Zagrepčani koji ove godine zbog financijskih ili poslovnih razloga neće biti u mogućnosti ljetovati na Jadranu, osvježenje mogu potražiti u nekom od gradskih kupališta koja po povoljnim cijenama nude spas od svakodnevnog stresa. Gradska jezera i bazeni kao ljetne oaze usred uzavrelog asfalta nude mnoge sadržaje za sve uzraste.

Na zagrebačkoj Šalati svim posjetiteljima na raspolaganju su tri bazena u sklopu Športsko rekreativnog centra. Svakim radnim danom od 9 do 11 sati za školarce se organizira program „Odmorko“, a radno vrijeme bazena za građanstvo je radnim danom od od 13.30 do 17.30 sati te vikendom i blagdanima od 11 do 19 sati. Cijena ulaznica za odrasle je 20 kuna radnim danom i 30 kuna vikendom i blagdanom. Djeca i umirovljenici će pak za kartu izdvojiti 15 kuna radnim danom i 20 kuna vikendom i blagdanom.

Tijekom ljetne sezone na Mladosti posjetiteljima su na raspolaganju olimpijski bazen dubine 2,2 metra te mali bazen. Na velikom uređenom sunčalištu građane očekuju besplatne ležaljke, suncobrani, stolovi za stolni tenis i šah te dječje igralište za najmlađe. U sklopu sportskog parka nalaze se i teretane. Radno vrijeme vanjskih bazena je radnim danom od 12 do 19 sati, a vikendom i blagdanom od 10 do 19 sati. Cijena karte za odrasle je 25,00 radnim danom i 30 kuna vikendom i blagdanom. Djeca i umirovljenici radnim danom kartu plaćaju 20,00, a vikendom i blagdanom 25,00 kuna.

Stanovnici Novog Zagreba već su dobro upoznati s bazenom Utrina koji uz veliki zatvoreni olimpijski bazen, bazen za djecu i bazen za skokove u vodu nudi bogate popratne sadržaje. Svakodnevno se održavaju tečajevi plivanja za sve uzraste, a ulazak u olimpijski bazen prilagođen je i osobama s invaliditetom. Radno vrijeme je ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9 do 20 sati, utorkom i četvrtkom od 9 do 19 sati, subotom od 13 do 17 te nedjeljom i blagdanom od 15 do 20 sati. Cijena ulaznice za odrasle je radnim danom 20 kuna, a vikendom i blagdanom 25 kuna. Djeca i umirovljenici ulaz plaćaju 15 kuna radnim danom te 20 kuna vikendom i u dane blagdana.

Za one koje od bazena više preferiraju kupanje u prirodi, tu su i zagrebačka mora Jarun i Bundek koji preko dana pružaju spas od ljetnih vrućina, a navečer se pretvaraju u ljetnu filmsku pozornicu. U sklopu programa Dugo filmsko ljeto, na zagrebačkim se jezerima tijekom srpnja i kolovoza održavaju besplatne filmske projekcije najnovijih filmskih naslova.

 >> Adamovec - Otvaraju se vanjski bazeni s gejzirima, toboganima...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije