Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimljivo

Znanstvenici otkrili zašto muškarcima treba duža pauza između odnosa - i nije ono što mislite

Shuttershock
10.01.2021.
u 21:41

Premda nisu još uspjeli odgonetnuti pravi razlog zašto muškarcima nakon seksa treba vremena da se 'oporave, o tome sad postoji više različitih teorija, a veliki utjecaj čini se imaju lijekovi

Ma koliko im veliki bili seksualni apetiti, većina muškaraca ne može postići dva orgazma zaredom, bez vremenske pauze. Godinama je medicina vjerovala kako je za to kriv hormon prolaktin, no nedavno su znanstvenici tu teoriju opovrgli.

U studiji iz 2013. godine visoke razine prolaktina povezane su s erektilnom disfunkcijom i sa smanjenim spolnim nagonom, no portugalski su znanstvenici nizom eksperimenata na miševima dokazali da ni povišena ni smanjena razina tog hormona ne utječe na libido muškarca.

5 stvari koje žene rade kada znaju da će se seksati

1/7

I premda još nisu još uspjeli odgonetnuti pravi razlog zašto muškarcima nakon seksa treba vremena da se 'oporave', o tome sad postoji više različitih teorija. Jedna od njih kaže kako bi krivci mogli biti neki drugi hormoni, poput oksitocina, serotonina i dopamina, no većina je znanstvenika sklonija vjerovati da najveći utjecaj imaju različiti lijekovi.

Foto: Shuttershock

Vrijeme pauze koje je muškarcima potrebno razlikuje se ovisno o dobi, pa će 18-godišnjak između 'dvije runde' trebati svega 15 do 18 minuta, a neki muškarci u 70-im godinama i do 20 sati.

Autorica nove portugalske studije dr. Susana Lima komentirala je da, iako  izravna veza između prolaktina i post-ejakulacijskog razdoblja nikad nije dokazana  ta je teorija postala opće prihvaćena, pa se osim u medijima pojavila i u nekim udžbenicima.

- Sad kad smo dokazali da veze nema, možemo testirati i druge teorije i pokušati otkriti što se stvarno nakon seksa događa u muškom tijelu - rekla je dr. Lima za The Sun

Snimljen trenutak potresa: “Ne mogu više izdržati, srce će mi stati!”

Trenutak potresa: Novi snažan potres jačine 5,0 pogodio područje Petrinje

Snimljen trenutak potresa: “Ne mogu više izdržati, srce će mi stati!” Video PIXSELL Photo & Video Agency

Objavljuje Večernji list u Srijeda, 6. siječnja 2021.
Ključne riječi

Komentara 4

KP
konzervativni_preporod
23:15 10.01.2021.

Ne treba kriviti muškarce ako su žene sve deblje, ne stare graciozno kao muškarci, loše se održavaju i ne rade na tome da budu prezentabilne svojim partnerima

IV
ivica.vranjic
23:13 10.01.2021.

Lupate gluposti. Kad je novi štof na lageru onda uvijek možeš...

MO
montello
17:28 11.01.2021.

umorni su

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije