Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mia Biondić:

'Životni san mi je da plaćam sve račune na vrijeme i da ne trebam zbrajati svaku kunu'

Mia Biondić
Foto: Marko Grubišić
1/5
14.02.2015.
u 10:00

Na modno putovanje u prošlost otputila se glumica Mia Biondić. Opčarana ulaženjem u tuđe živote, odglumila je najpoznatiju francusku šansonijerku Edith Piaf i model iz šezdesetih poput Twiggy. Inspirativno...

Mlada kazališna i televizijska glumica Mia Biondić ništa ne prepušta slučaju te drži sve konce svog života u svojim rukama.

Tako je i u slučaju umjetničkog projekta FreeDA na kojem trenutačno radi i koji je već počeo dizati prašinu.

Što trebamo znati o njemu?

– Trebate znati da je to multiartistički projekt koji se sastoji od kazališne predstave, izložbe i dokumentarnog filma. Moja kolegica i prijateljica Nera Stipičević dugo je željela imati samostalni projekt, a uvijek ju je zanimao život i rad umjetnice Fride Kahlo. Moju je pomoć zatražila kao prijateljica i kao kolegica, a rezultat svega je da sam postala redateljica, producentica i umjetnička voditeljica tog projekta.

Ovim se projektom Mia i njezin tim jako ponose i trenutačno u njega ulažu sve svoje vrijeme.

Foto: Marko Grubišić

Foto: Marko Grubišić

– Projekt FreeDA je prilično slojevit, jako smo u njega zagrizli i volimo reći da smo mali, ali da mislimo veliko. Zapravo je riječ o tome da sve radimo sami. Premijera je 19. veljače, a projekt je zamišljen tako da se igra u stanovima, salonima i privatnim prostorima, odnosno da predstava dolazi kući, k zainteresiranim ljudima.

Iza cijelog kreativnog projekta FreeDA stoji i određena poruka.

– Tržište koje ti nije omogućilo da radiš ne znači nužno i kočnicu. Treba probati iz neke nemoguće situacije proizvesti sebi plodno tlo, a mi ćemo vidjeti kamo će nas to odnijeti.

Kad je riječ o izboru zanimanja, Mia nam otkriva da su oduvijek postojale naznake u kojem će smjeru krenuti njezin život i karijera.

– Zapravo, mogu vidjeti veliku poveznicu između sebe dok sam bila djevojčica i sebe sada. Mislim da je velika sreća uspije li čovjek spojiti i realizirati svoj posao sa svojim karakterom te svojim snovima i željama te pri tome dobro živjeti.

Iako glumačkim vodama pliva već dugo, lijepa i simpatična glumica priznaje da i dalje na svaki novi angažman gleda s novom dozom uzbuđenja.

– Sve mi u glumi predstavlja izazov i veselim se novim stvarima, a u trenutku kada mi se nešto počne podrazumijevati, ako se to dogodi, prestat ću se baviti glumom.

Iako bi mnogi pomislili da su mladi glumci s talentom veliki sanjari, Mia svojim snovima pristupa vrlo realno.

Foto: Marko Grubišić

Foto: Marko Grubišić

– Životni san mi je da plaćam sve račune na vrijeme i da ne trebam zbrajati svaku kunu – kaže glumica te dodaje:
– San bi mi bio da se o ovim svakodnevnim stvarima ne moram brinuti, da mi na to ne odlazi energija te da si mogu priuštiti edukaciju u svim područjima koja me zanimaju.

Novac je neizbježan faktor u planiranju i odlučivanju.

– Trenutačno se moj život vrti oko novca jer skupljamo donacije i pišemo troškovnike za projekt, a s obzirom na tempo kojim živim te da sam neredoviti platiša, moj se svijet uistinu vrti oko novca i trudim se u tome naći trenutke koji me vesele.

Ono što glumicu zasigurno veseli je razmišljanje o slobodnim trenucima koje planira provesti čitajući knjige i uživajući u dugim masažama, a sreću joj predstavlja i to što ima podršku roditelja i dečka. Zanimljivo je da se pri tome drži onoga kako je u ljubavi i ratu sve dopušteno.

– Vodili ljubav ili rat, pitanje je samo što mi hoćemo. Ja vjerujem u revolucije i moje su tehnike rješavanja problema ponekad agresivne, vrlo konfrontirajuće i iskrene. Pri tome i te kako pazim kako ću nešto reći, ali jako ću teško nešto prešutjeti.

Uvijek iskrena i otvorena u razgovoru, Mia nam je otkrila da ne žali ni zbog čega u životu te kako se sve događa s razlogom.

– Sjećam se nekih događaja koji nisu bili lijepi, ali zaključak koji sam iznijela iz njih učinio ih je meni najdražima.

Proaktivna u razmišljanju, Mia je sličnih stavova i kada govorimo o svim segmentima ljudskog postojanja.

Foto: Marko Grubišić

Foto: Marko Grubišić

– Volim kada me nešto pogodi jer me to i pokrene, a sreća kao sreća ne interesira me. Zanima me isključivo kvaliteta života koja je bol i sreća i suze i novac i nedostatak novca i sve to zajedno.

Što se tiče mode, uvijek se vodi onom koju je naučila od svoje majke.

– Moja mama drži se one “nemam novca da kupujem jeftino” pa je i mene naučila da se tako odnosim kao kupac.

O trendovima ne razmišlja previše.

– Tu i tamo u novim trendovima pronađem nešto što mi se sviđa, ali inače sve što je jako trendi meni je prilično odvratno.

Kaže da sebe ne smatra drugačijom od drugih.

– To što me se intervjuira i snima, ne znači da nemam iste probleme kao i većina ljudi, ne znam zašto bi moj život bio zanimljiviji od vašeg ili bilo čijeg drugog.

>>'Najteže mi je bilo kada sam shvatila da me mnogi ljudi tretiraju kao stvar'

>>'Bila bih loša predsjednica pa je dobro da sam postala glumica'

Ključne riječi

Komentara 2

PE
peugeot
17:32 14.02.2015.

Prolaze takve osobe pored tebe, ali im treba prici a ne ustrucavati se.

AM
ameris
16:08 14.02.2015.

Vrlo,vrlo interesantna osoba.Zašto ne možemo nikad u stvarnom životu susresti osobe kakve bi željeli upoznati.To je deprimirajuće,a život prolazi u neiskorištenim i bezvrijednim svakodnevnicama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije