Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
manjak samopouzdanja

Žene, nemojte biti tako kritične prema sebi!

Žena u zimskoj odjeći
Foto: Thinkstock
18.02.2014.
u 11:29

Žene su deset puta sklonije negativnim mislima o svojem izgledu od svojih polovica

Žene su deset puta sklonije negativnim mislima o svojem izgledu od svojih polovica. Osim što se fokusiraju na široke bokove, punije noge, istaknuti trbuščić, one opsesivno proučavaju i analiziraju crte lica, obično u ogledalu koje uvećava.

Pritisak društva, slike premršavih poznatih žena u medijima, kao i sve pristupačnija takozvana laka i brza rješenja (plastična kirurgija), pridonose stvaranju negativnog mišljenja o vlastitu izgledu.

Posljedica svega toga, prije svega, jest pad samopouzdanja. Zato psiholozi smatraju kako je umjesto djelomičnog promatranja važno steći cjelokupnu sliku o sebi.

Zamolite prijateljicu ili još bolje dečka da iskreno opiše ono što primjećuje na vama (lice, tijelo, ponašanje), da vidite kako vas drugi doživljavaju. To će sigurno ublažiti kritičan sud koji imate o sebi i povećat će vaše samopouzdanje.

>>Ima nešto u grudima, osmijehu i stražnjici, ali evo što će ga zapravo oboriti s nogu

>>Treba vam više samopuzdanja? Neka vam šminka popravi dan

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije