Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kontroverzna studija

Žene koje se sunčaju žive dulje od onih koje izbjegavaju sunce?!

sunčanje
PIXSELL
06.12.2010.
u 11:06

Uočili smo da dobrobiti od sunca nadmašuju negativnosti o kojima se stalno govori, tvrdi Hakan Ollson, stručnjak za karcinome

Žene koje se redovito sunčaju žive dulje od onih koje sunce izbjegavaju, donosi Daily Mail.

Istraživanje Hakana Olssona, stručnjaka za karcinome, pokazalo je da izlaganje suncu može donijeti brojne zdravstvene koristi, čime se dovodi u pitanje višegodišnja kampanja o štetnosti sunca.

Liječnik smatra da se s pričama o raku kože zbog sunčanja pretjeruje te tvrdi da vitamin D koji tijelo proizvodi tijekom izlaganja suncu proizvodi prirodnu zaštitu protiv niza bolesti poput različitih vrsta karcinoma i dijabetesa.

– Naše istraživanje pokazuje da će žene koje se sunčaju živjeti dulje. Uočili smo da dobrobiti od sunca nadmašuju negativnosti o kojima se stalno govori – tvrdi Ollson u čijemu je istraživanju sudjelovalo 40.000 žena, što je doista reprezentativan uzorak.

Međutim, valja napomenuti da brojni drugi stručnjaci upozoravaju da sunce može biti i te kako štetno, stoga s izlaganjem suncu ne treba pretjerivati. Kao što je poznato, najbolje je sunčanje ono ujutro i kasno poslijepodne kada UV zračenje nije toliko jako.

Ključne riječi

Komentara 22

FE
Felicijen
16:58 06.12.2010.

Bara, odmah da si se maknula sa sunca!

OB
-obrisani-
23:02 06.12.2010.

Brazilski Globo objavio da je rak kože najčešći rak među Brazilcima. Pametnomu dosta. Dovoljno je 15-30 minuta boravka na suncu, najbolje uoči zalaska. Tako će tijelo dobiti dovoljno vitamina D, a koža ne će prerano izgubiti elastičnost.

TI
Tip27
15:22 06.12.2010.

@gohan U potpunosti se slazem. To je ono sta je tip htio reci ovim istrazivanjem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije