Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje

Želite li zavesti muškarca, pokažite ruke, a ne noge i grudi

fashion55
Marko Lukunić/PIXSELL
29.09.2010.
u 13:00

Prema istraživanju žene dugačkih i lijepih ruku dosljedno su proglašavane atraktivnijima.

Želite li zavesti muškarca, pokažite ruke, a ne noge i grudi, tvrde znanstvenici nakon najnovijeg istraživanja. Zaboravite kratke suknje i visoke potpetice jer dugačke, vitke, lijepo oblikovane ruke atraktivnije su od beskonačnih nogu.

Ovaj je podatak otkriven nakon što su znanstvenici testirali Australce i Kineze na australskom University of New South Walesu. Ispitanici su gledali snimke 96 žena u dobi od 20 do 49 godina i zatim su svaku ocjenjivali po izgledu.

Prema rezultatu, žene dugačkih i lijepih ruku dosljedno su proglašavane atraktivnijima. Važnim se pokazao oblik bedara i struk, kao i težina i dob žene, ali dužina nogu nije bitno pridonosila penjanju na ljestvici atraktivnosti. Profesor Robert Brooks, koji je vodio istraživanje, kaže:

- Oblik tijela promatraču je prva poruka odgovara li mu osoba kao potencijalni partner, a neke zamisli o lijepom tijelu dugujemo evoluciji. Rezultati istraživanja jednaki su kod Australaca i Kineza, što znači da ono što smatramo atraktivnim prelazi kulturne razlike.

Istraživanja su objavljena u časopisu Journal of Evolutionary Biology.

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
17:04 29.09.2010.

Dobro, sto je sa zenskima koje su cistile, kuce, zahode,prale prozore i auta. Sto one mogu pkazati. Izgrizene i umorne ruke, koje nisu njegovane. Sto je sa curama koje nemaju nista u glavi. Pitanja tisucu,odgovora nema

VI
vidimškoj
18:16 29.09.2010.

Želite li zavesti muškarca, pokažite ruke, a ne noge i grudi +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ma kako da ne,kad moja pruži ruke ode moj takujin.

BO
boston
18:22 29.09.2010.

Ruke se nemoraju pokazivati, svi ih vide svakako. Vjerujem da ce se mnogi muski sloziti samnom, grudi i straznjice su ipak ljepse !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije