Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prava muka

Zbog svoje prekomjerne težine doživljava neugodnosti u zrakoplovu pa je odlučila napraviti ovo...

Putnici
Thinkstock
24.07.2017.
u 13:02

Jeftinije joj je putovati u kabini prvog razreda zrakoplova, jer bi za ekonomsku klasu morala kupiti dvije karte.

Kako je putovati zrakoplovom kada imaš prekomjernu težinu?

Upravo to pokušala je dočarati korisnica Twittera @yrfatfriend, a njena priča dotaknula je mnoge. 

Napisala je kako je istraživala koje su politike poslovanja raznih avioprijevoznika kad je riječ o osobama kojima je u zrakoplovu potrebno više prostora.

Doznala je da neki avioprijevoznici imaju pravo zatražiti da napusti zrakoplov, čak i nakon što se već ukrcala. Neki traže da osobe s prekomjernom težinom kupe kartu i za dodatno sjedalo, odnosno dvije karte za jednu osobu, čak i ako je sjedalo pored njih ostalo prazno. Kako bi mogla ostati u zrakoplovu i doći na željenu lokaciju, ona je prisiljena kupovati dvije karte za sebe kako bi, navodi, " smjela ostati u zrakoplovu". 

Kako bi to izbjegla, odlučila je da će putovati prvim razredom jer su tamo sjedala šira i udobnija, a financijski joj je jeftinije nego da plaća dvije karte. Sada sa sobom na put nosi i vlastiti produživač sigurnosnog pojasa, iako ga imaju u zrakoplovima, jer kaže, ako ga zatraži od kabinskog osoblja možda će netko od putnika opet početi prigovarati i dobacivati, a to može proizvesti pravi domino efekt i na kraju može biti zamoljena da napusti zrakoplov zbog ostalih putnika. Riskira, kaže, tu neugodnost svaki put kada se ukrca u zrakoplov.  

Putnici
1/6

Dodaje da je gotovo na svakom letu u protekle dvije godine doživljavala neugodnosti od ostalih putnika, posebice onih koji su sjedili ispred nje, te je odlučila ispričati svoju stranu i poručiti kako je nekim putnicima let zrakoplovom "fizički, emocionalni i financijski teret!". 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije