Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
znatiželjeni?

Što će se dogoditi ako pokušate otvoriti avionska vrata za izlaz u slučaju opasnosti?

Vrata za izlaz u slučaju opasnosti u zrakoplovu
Thinkstock
17.07.2017.
u 12:48

Te smjernice svaki putnik mora dobro znati za situacije "ne daj Bože", a oni koji se ne vode strepnjama da će im to znanje zaista i zatrebati, ponekad biraju sjedalo upravo pored bočnih izlaza za slučaj opasnosti zbog većeg prostora za noge.

Ako ste ikada putovali zrakoplovom, onda ste prije uzlijetanja zasigurno barem jednom poslušali upute kabinskog osoblja kako se ponašati u slučaju opasnosti. 

Te smjernice svaki putnik mora dobro znati za situacije "ne daj Bože", a oni koji se ne vode strepnjama da će im to znanje zaista i zatrebati, ponekad biraju sjedalo upravo pored bočnih izlaza za slučaj opasnosti zbog većeg prostora za noge. 

Mnogo je primjera neprimjerenog ponašanja u zrakoplovima, posebice u ovo vrijeme ljetnih mjeseci i učestalijih putovanja zrakoplovom, a neki su se možda zapitali i što bi se dogodilo ako bi pokušali za vrijeme leta otvoriti spomenuta vrata. 

Odgovor je: ništa!

Ipak, nemojte biti znatiželjni i pokušavati provjeriti osobno istinost ove tvrdnje te se ponašajte u skladu s pravilima ponašanja tijekom leta!

Fizički je nemoguće otvoriti pomoćna vrata tijekom leta zbog razlike u tlaku u unutrašnjosti kabine i okoline, pojasnio je bloger Jason Rabinowitz za časopis Travel + Leisure. 

Te razlike u tlaku nema u zrakoplovima iz kojih skaču padobranci, primjerice, te se vrata toh zrakoplova mogu otvoriti tijekom leta, pojašnjava. 

Čak i kada bi nekim čudom, netko iznutra i uspio otvoriti vrata, a to samo svojom snagom nikako ne bi mogao, dogodila bi se strašna dekompresijska eksplozija, dodaje Rabinowitz. 

 

 

 

 

 

Kse

 

6160111 

 

Komentara 1

Avatar Made in Germany
Made in Germany
22:35 17.07.2017.

Na letu iz Berlina za Frankfurt, jedan Typ ispred mene u redu, pita svog susjeda gdje se moze otvorit prozor?! Ovaj ga pogleda u nevjerici, i bez da je odgovorio, okrenuo se svojoj knjizi ili novinama, sta li vec daa je citao. Koji trenutak kasnije, navrati Stewardessa i ponudi putnike sa picom i Sandwichom, kad opet isti covjek upita sluzbenicu za otvaranje prozora. Zena ga pogleda i lijepo objasni da se cuveni nalazi u zrakoplovu, i kao takvom, prozor se ne otvara jel u protivnom bi izletio kroz taj isti. Covjek otklima klavom i veli: Aha, to nisam znao... Nisam uspio provjerit kojeg je drzavljanstva bio spomenuti, al me nista nebi cudilo da je neki od istocni susjeda Hrvata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije