Naslovnica Lifestyle Putovanja

Što će se dogoditi ako pokušate otvoriti avionska vrata za izlaz u slučaju opasnosti?

Te smjernice svaki putnik mora dobro znati za situacije "ne daj Bože", a oni koji se ne vode strepnjama da će im to znanje zaista i zatrebati, ponekad biraju sjedalo upravo pored bočnih izlaza za slučaj opasnosti zbog većeg prostora za noge.
17. srpnja 2017. u 12:48 1 komentara 3749 prikaza
Vrata za izlaz u slučaju opasnosti u zrakoplovu
Foto: Thinkstock

Ako ste ikada putovali zrakoplovom, onda ste prije uzlijetanja zasigurno barem jednom poslušali upute kabinskog osoblja kako se ponašati u slučaju opasnosti. 

putovanje dobro je znati 15 savjeta za one koji se prvi puta upuštaju u avanturu solo putovanja

Te smjernice svaki putnik mora dobro znati za situacije "ne daj Bože", a oni koji se ne vode strepnjama da će im to znanje zaista i zatrebati, ponekad biraju sjedalo upravo pored bočnih izlaza za slučaj opasnosti zbog većeg prostora za noge. 

Mnogo je primjera neprimjerenog ponašanja u zrakoplovima, posebice u ovo vrijeme ljetnih mjeseci i učestalijih putovanja zrakoplovom, a neki su se možda zapitali i što bi se dogodilo ako bi pokušali za vrijeme leta otvoriti spomenuta vrata. 

Odgovor je: ništa!

Ipak, nemojte biti znatiželjni i pokušavati provjeriti osobno istinost ove tvrdnje te se ponašajte u skladu s pravilima ponašanja tijekom leta!

Fizički je nemoguće otvoriti pomoćna vrata tijekom leta zbog razlike u tlaku u unutrašnjosti kabine i okoline, pojasnio je bloger Jason Rabinowitz za časopis Travel + Leisure. 

Te razlike u tlaku nema u zrakoplovima iz kojih skaču padobranci, primjerice, te se vrata toh zrakoplova mogu otvoriti tijekom leta, pojašnjava. 

Čak i kada bi nekim čudom, netko iznutra i uspio otvoriti vrata, a to samo svojom snagom nikako ne bi mogao, dogodila bi se strašna dekompresijska eksplozija, dodaje Rabinowitz. 

seks u avionu Snimka seksa Javila se i žena s videa iz aviona: Posramljena sam, to je bio samo ples u krilu! Nove uniforme za kineske stjuardese i stjuarde moda u kabini S novim uniformama za ovim će stjuardesama mnogi uzdisati još i više pilotkinja Fanovi je obožavaju Pilotkinja Ryanaira postala hit nakon što je podijelila svijetu svoj uzbudljivi život

 

 

 

 

 

Kse

 

6160111 

 

VIP izdvaja za Vas

  • Avatar Made in Germany
    Made in Germany:

    Na letu iz Berlina za Frankfurt, jedan Typ ispred mene u redu, pita svog susjeda gdje se moze otvorit prozor?! Ovaj ga pogleda u nevjerici, i bez da je odgovorio, okrenuo se svojoj knjizi ili novinama, sta li vec da ... prikaži još!a je citao. Koji trenutak kasnije, navrati Stewardessa i ponudi putnike sa picom i Sandwichom, kad opet isti covjek upita sluzbenicu za otvaranje prozora. Zena ga pogleda i lijepo objasni da se cuveni nalazi u zrakoplovu, i kao takvom, prozor se ne otvara jel u protivnom bi izletio kroz taj isti. Covjek otklima klavom i veli: Aha, to nisam znao... Nisam uspio provjerit kojeg je drzavljanstva bio spomenuti, al me nista nebi cudilo da je neki od istocni susjeda Hrvata.