Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dalje prema rasporedu

Zbog olujne bure i kiše otkazano otvaranje Ultra Europe festivala, organizatori pronašli rješenje

Zbog jake bure i kise odgodjen je pocetak festivala Ultra Europe.
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/36
15.07.2016.
u 23:00

Organizatori javljaju da će sutra biti održani nastupi svjetskih DJ-a Armina van Buurena i Above & Beyond. Svima koji su kupili kartu za prvi dan festivala, ona će vrijediti i za subotu i nedjelju

Olujna bura i kiša koja je cijelog dana padala u Splitu otkazali su otvaranje četvrtog po redu Ultra Europe festivala, koji je večeras trebao početi u Splitu. Organizatori su odgađali početak sve do 22 sata, no kako je bura pojačavala, zbog sigurnosti posjetitelja odlučili su otkazati prvi dan. Kako je objavljeno, drugi i treći dan održat će se po rasporedu.

'Otkazana je prva večer Ultre zbog sigurnosnih razloga. Ocijenjeno je da zbog vremenskih uvjeta je nesigurno za posjetitelje. Najviše zbog vjetra. Bura je puhala 74 km/h, a 70 je granica kada se mora otkazati Sigurnost je na prvom mjestu - izjavio je Luka Jureško iz organizacije Ultre.

Centar Splita u popodnevnim satima okupirali su partijaneri iz cijelog svijeta - Njemačke, Norveške, Irske, Italije, pa čak i iz Meksika i Brazila. Mnogi od njih ostavljali su razočarane komentare na Facebooku, a oni iz skandinavskih zemalja govorili su da je to kod njih uobičajeni ljetni dan, te kako ne vide razloga za otkazivanjem.

Bez obzira na tužne vijesti, ljubitelji elektronske glazbe su se sami se organizirali za nastavak večeri, pa su "okupirali" splitske kafiće i klubove. Nizozemski duo Vicetone, koji je trebao nastupiti na glavnoj pozornici, preko Twittera je pozvao fanove da im se pridruže u njihovom hotelu na zabavi.

U Zadru je zabilježena najjača bura u posljednjih 12 godina, a obilna kiša i jak vjetar nisu zaobišli niti Split. Zbog bure je danas također bila zatvorena autocesta prema Dalmaciji.

Unatoč nevremenu, mladim partijanerima dobrog raspoloženja ne nedostaje te nestrpljivo iščekuju najveći elektronski događaj ovog ljeta u Hrvatskoj.

Foto: Ilustracija/Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: Ilustracija/Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

Organizatori javljaju da unatoč otkazanom prvom danu Ultre, u subotu se može očekivati raniji ulazak na Poljud te posebni headlineri. Uz to, svi ljubitelji elektronske glazbe sutra će moći poslušati svjetske DJ-e Armina van Buurena i Above&Beyond, koji danas nisu uspjeli nastupiti.

Svima koji su kupili kartu za prvi dan festivala, ona će vrijediti i za subotu i nedjelju.

>> Ultra partijaneri preplavili Split: Očekuje se 600 letova, pristiglo 50-ak privatnih zrakoplova

Komentara 8

AO
admini_obrišite_si_mami
21:03 15.07.2016.

Prestršno i pretužno! Kaj bumo sad, možemo li pomoći jadnicima nekako?!

Avatar Andabel
Andabel
22:21 16.07.2016.

a sta ko je kupio za 3 dana?

DU
Deleted user
10:34 16.07.2016.

Hajde da se drogiramo...nek se oči sjaje!!!!! katastrofa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije