Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svi ga vole

Zapečeni punjeni krumpir: Zbog njega će danas cijela obitelj nestrpljivo skakutati oko pećnice

Tatjana Miletić/MyTastyPot
03.03.2023.
u 15:18

Nema ništa slađe od pečenog krumpira, a još kad ga napunite mozzarelom i slaninom i "okitite" majčinom dušicom, ostaje vam samo da kroz prozorčić gledate kako se sir slijeva niz krumpir i nestrpljivo iščekujete da pećnica otkuca posljednju minutu.

Ovo slasno jelo može poslužiti kao samostalan obrok ili prilog, a recept nam je posudila gastroblogerica Tatjana Miletić na čijem blogu MyTastyPot možete pronaći pregršt jela od kojih rastu zazubice.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Punjeni krumpir iz pećnice

Sastojci:

  • 3 veća krumpira
  • 3 komada slanine
  • 3 komada mozzarele
  • 3 šake ribane mozzarele
  • majčina dušica
  • sol
  • papar
  • maslinovo ulje

Priprema:

Krumpir u kori izbockajte, stavite u posudu za kuhanje i prelijte vodom. Posudu zatvorite prozirnom folijom i kuhajte u mikrovalnoj pećnici na najjačoj temperaturi 15 minuta. Kuhani krumpir prebacite u posudu za pečenje. Prepolovite ga na pola, napravite još par rezova i krenite s punjenjem. Prvo sve začinite solju i paprom, zatim redom u svaki krumpir stavite komad mozzarele, komadić tanko rezane slanine i na kraju zatvorite šakom ribane mozzarele ili nekog drugog sira koji volite, a koji se dobro topi. Preko svakog krumpira stavite svježu majčinu dušicu i prelijte maslinovim uljem. Pecite na 200 stupnjeva oko 10 minuta, a onda još 5 minuta na roštilju da se dobro zapeče. Servirajte odmah!

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije