Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zamotani krumpir

Tu nema greške: Pečeni krumpir punjen sirom i zamotan u hrskavu slaninu nestaje u trenu!

Tatjana Miletić/MyTastyPot
10.02.2023.
u 06:33

Domaće slanine i krumpira nikad dosta. Vani je hladno, idealno za jednu ušuškanu kombinaciju – krumpir pripremamo na razne načine, ali kad ga napunimo s finim, kremastim sirom i cheddar sirom, pa sve to umotamo u domaću slaninu i zapečemo u pećnici… To je ljubav na prvi zalogaj!

Za pripremu ovog zabavnog jela koristite krumpir srednje veličine i neka budu podjedanki kako bi se ravnomjerno ispekli u pećnici, podsjećana svom blogu autorica recepta, Tatjana Miletić.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Zamotani krumpir

Sastojci:

  • 6 krumpira srednje veličine
  • 150 g finog kremastog sira
  • 6 šaka cheddar sira
  • 6 dugačkih režnjava mesnate dimljene slanine

Priprema:

Krumpir dobro operite i kuhajte u ljusci oko 20 minuta dok dovoljno ne omekša. Kad se prohladi, ogulite ga. Oguljeni krumpir omotajte slaninom i pričvrstite je čačkalicom kako se ne bi otvorila. Zatim jedan kraj krumpira odrežite kako bi mogao stajati uspravno u limu za pečenje, a drugi izdubite žlicom. Izdubljeni dio napunite krem sirom, a zatim cheddarom i sve dobro posolite i popaprite. Krumpir pecite na 200 °C oko 30 minuta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije