Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Desert za najmlađe

Za kraj zimskih praznika: Domaći puding od čokolade koji će klinci obožavati

Tatjana Miletić/MyTastyPot
26.02.2023.
u 07:00

Školski praznici su vrijeme kad školarcima ispunjavamo želje, a čokoladni puding je uvijek na vrhu liste želja. Nedjelja je dan kad imamo više vremena na raspolaganju pa umjesto onog u prahu možete pripremiti ukusan domaći puding koji će sigurno biti pun pogodak.

Potrebno vam je čokoladno mlijeko u koje ćete dodati bijelu čokoladu, gustin, želatinu i malo vanilije. Potrebno je svega nekoliko minuta da se sve dobro sjedini i skuha. Zatim pravac hladnjak da se smjesa ohladi i malo stvrdne – i voilà – super ukusan domaći puding je spreman da bude serviran i začas pojeden – kaže Tatjana Miletić čiji smo savjet objeručke prihvatili.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Domaći puding od čokolade

Sastojci:

  • 400 ml čokoladnog mlijeka
  • 70 g bijele čokolade
  • 2 ravne žlice gustina
  • žličica želatine, 8 g
  • prstohvat vanilije
  • žličica mljevenih pistacija za posipanje

Priprema:

Pomiješajte čokoladno mlijeko, bijelu čokoladu, gustin, želatinu i sve dobro sjedinite. Sve zajedno kuhajte oko 5 minuta na tihoj vatri. Vreli puding izlijte u kalupe i ostavite da se ohladi u hladnjaku. Ohlađeni puding izvadite iz kalupa, pospite mljevenim pistacijem (lješnjakom ili bademom) i servirajte. Druga opcija je da puding prelijete u lijepe staklene čaše i ostavite da se ohladi. Zatim dodajte sjeckano voće po želji, pospite mljevenim pistacijem i servirajte. Kombinacije su razne samo pustite mašti na volju i ukusu najmlađih članova obitelji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije