Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIVA

Vanna: Jači ruž na usnama i visoke potpetice – i već se okreću za mnom

Vanna
Foto: Tomislav Dolenec
1/5
23.01.2014.
u 08:21

U bajkovitom modnom editorijalu našla se i izvrsno se snašla Ivana Vrdoljak Vanna.

Subota je dobro vrijeme za promoviranje pjesama, zna to i glazbena diva Vanna. Tako je upravo ove subote, kad je izašla Diva, promovirala singl „Kad prijatelja gubim“ na Zagrebačkom festivalu koji se može pohvaliti novim izgledom i zvukom.

- To je samo početak promocije te meni jako drage pjesme, a bolji start nismo mogli zamisliti, ushićeno govori Ivana Vrdoljak dok je u studiju pretvaramo u ledenu kraljicu. Glazbena ikona koja iza sebe ima više od dva desetljeća uspješne karijere prošlu je godinu obilježila pjesmom „1000 milja“, a nova pjesma „Kad prijatelja izgubim“ stilski se dosta razlikuje: Zapravo, ja nemam uobičajen zvuk, to bi mi bilo predosadno. Nastojim zvučati trendovski i moderno ako to pjesma zahtijeva. Volim i snimiti vokal tako da zvučim kao iz 2014., a ne iz 1994. Uz novi singl snimit ću još pjesama bržeg ritma, s vremenom ću ih imati dovoljno za album.

Najdražu pjesmu u karijeri teško može izdvojiti, drage su joj one koje su “upalile” kod publike, no ponekad je fanovi iznenade kada joj pohvale pjesmu koja se nije popela na vrh ljestvica: „Tada shvatim da netko prati i više nego što sam mislila, da ljudi biraju glazbu koju vole, a ne samo onu koja im se medijski agresivno nameće. Dobar je to osjećaj.“

Vanna nije stereotipna žena kada se radi o načinima opuštanja od užurbanog rasporeda. Umjesto kupki i masaža, ona će – gledati nogomet, Messija i Barcelonu.

„Provjereno odlični, virtuozi svog posla, ničim me ne ugrožavaju, ne izazivaju u meni zavist ni čežnju, samo se opustim i znam da će me oduševiti. Obožavam sport i voljela bih reći da me opuštaju i naši sportaši, ali to ne bi bila istina jer sam previše strastven navijač da bi me to opuštalo. Tada uglavnom navijam iako je i to odlična zabava!“

Zabave ne nedostaje kada se nalazi u obiteljskom okruženju, tada voli kuhati, ali ne na brzinu. Dobra organiziranost, uz koju nema gubljenja vremena, najbolji je prijatelj uz pomoć kojeg usklađuje obiteljski život i strast prema glazbi i nastupu.

Svestrana pjevačica njeguju svestran stil, umjesto jednog, kombinira čak tri stajlinga: „Potpuna anonimnost i neupadljivost – tako želim izgledati kada obavljam uobičajene stvari za obitelj i kuću i želja mi je proći nezapaženo dok to radim. Služim se i kapama i naočalama ako treba. Zatim moje ležerno izdanje, tada nemam ništa protiv toga da me primijete, ali ne želim izgledati kao da sam se spremala satima i da je uređivanje moje najjače oružje. Jači ruž na usnama i visoke potpetice – i već se okreću za mnom. Moj je treći stil ujedno i stil koji nosim najmanje vremena, a iziskuje najviše priprema i najviše se pamti – scenski stil. Uglavnom, bez obzira na ovaj posljednji stil, najviše volim haljine, a najmanje suknje i košulje.“

Ljubiteljica je dobrog njemačkog dizajna poput Huga Bossa i Marca Caina, a od domaćih dizajnera voli Matiju Vujicu i njezine vrhunske scenske haljine te dvojac Link, Ogi Antunac i Zorana Mrvoša, čije su je kratke kožne jakne osvojile.

Rokerske štikle i jakne obožava, a nije fan romantičnih balerinki, debelih vesti jer je u njima vruće (vunene haljine i veste ipak funkcioniraju na našem snimanju!) i kaputa koji su joj nepraktični. Rijetko kupuje odjeću ishitreno i grize se nakon takve odluke. Ljubiteljica kvalitetnih torbi ima veći prioritet od odjeće: „Bolje mi je uložiti u novi spot nego u precijenjenu dizajnersku torbu. Ionako ću za koji mjesec patiti za nekom novom kožnatom predimenzioniranom divotom koja će mi odvaliti i rame i novčanik, a spot ostaje zauvijek. No najbolje je oboje!”Pjevačice zbog scenskog nastupa moraju održavati formu, a Vanna priznaje da ponekad umjereno gladuje da bi održala figuru te prakticira jutarnju tjelovježbu bez odlazaka u teretanu koji su joj mrski.

Također, osjetljiv ten poput Vannina zahtjeva i veliku brigu: „Navečer obavezno nahranim lice Chanelovom kremom Sublimage. Preko dana koristim bb i cc kreme sa zaštitnim faktorom i maskaru, a za scenu volim sve i svašta. Usto obožavam preduge nokte koji na sceni izgledaju odlično, a izvan scene zastrašujuće.

”Ljepota, smirenost i uspjeh na poslovnom i privatnom planu ne dolaze spontano, kaže Vanna. „Nitko ne može sve kontrolirati, mi u pjevačkom poslu majstori smo improvizacije! Trudim se, popravljam, preispitujem i napredujem.”

>>Indira došla kao ratnica, Vanna zavodnički izbacila nogu

Komentara 1

Avatar billybull
billybull
14:04 23.01.2014.

ma nemojte, molim vas...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije