Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Zabrinjavajuć pronalazak u gotovo svakoj boci vode

U prosjeku je pronađeno 10 plastičnih čestica po litri, a svaka je bila veća od širine ljudske dlake
15. ožujka 2018. u 10:54 0 komentara 919 prikaza
Voda
Foto: Thinkstock

Testovi flaširane vode velikih svjetskih proizvođača utvrdili su da se u gotovo svima nalaze sićušne čestice plastike, prenosi BBC

voda Ovo niste znali Stručnjaci otkrili vijek trajanja flaširane vode

U najvećem takvom istraživanju, koje je provela organizacija Orb Media na Državnom sveučilištu New Yorka u Fredoniji, ispitano je 250 boca kupljenih u devet različitih država. U prosjeku je pronađeno 10 plastičnih čestica po litri, a svaka je bila veća od širine ljudske dlake.

Profesorica kemije na sveučilištu Sherri Mason rekla je da nisu htjeli upirati prstom u pojedine marke, već pokazati da su čestice posvuda.

- Plastika je postala tako pervazivan materijal u našem društvu, a sada je prodrla i u vodu, sve te proizvode koje konzumiramo - rekla je Mason.

- Brojevi koje vidimo nisu katastrofalni, ali su zabrinjavajući - dodala je.

U tvrtkama čija je voda testirana rekli su da njihove tvornice rade po najvišim standardima.

Ovo su simptomi koje ne biste nikada povezali s tim da imate problema sa srcem:

Voda
1 / 11
Bol u prsima ili "na lijevoj strani" najčešći je simptom koji većina povezuje s problemima sa srcem. 
Djeca dječjeg vrtića Bukovac uče o recikliranju i čuvanju prirode Mala škola razvrstavanja otpada Recikliramo papir, od tetrapaka radimo ježa, a od starog kreveta binu smeće u moru PROMIJENILO LOKACIJU Jug Hrvatske opet prepun smeća, stanovnici u očaju! U crijevu joj pronašli komadiće ambalaže PATILA OD NADUTOSTI Mislila je da ima Chronovu bolest, a onda se šokirala onime što su joj našli u želucu
OHR SAVJETNIK
Otkrijte imate li sivu mrenu
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.