Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kimberly Snyder:

Za bolji osjećaj nakon tri dana: Započnite dan zelenim frapeom

frape, shake, voće, sok,  (1)
Thinkstock
12.04.2013.
u 11:25

Popularna nutricionistica žene savjetuje da ne broje kalorije već da u prehranu ubace što je moguće više povrća...

Prirodna i kvalitetna hrana najjednostavniji je recept za održavanje željene težine, te postizanje blistave kože i sjajne kose, otkrila je poznata "zvjezdana" nutricionistica Kimberly Snyder. U svojoj knjizi The Beauty Detox Foods piše da je najveća greška koju ljudi rade kad su na dijeti i žele pročistiti organizam - brojanje kalorija.

- Umjesto toga savjetujem uvođenje što više cjelovitih žitarica, te voća i povrća u jelovnik. Neka pića uopće nemaju kalorija, ali su prepuna kiselina koje narušavaju vašu kožu i dovode organizam u neravnotežu. Zato ih treba izbjegavati - kaže Kimberly i dodaje da njen plan detoksikacije nije dijeta, već ga treba primjenjivati na "duge staze".

Plan prehrane, koji slijede mnoge slavne glumice, primjerice Drew Barrymore ili Olivia Wilde, temelji se na hrani bez glutena i u potpunosti bez konzumiranja mliječnih proizvoda. Hrana koju svakako treba uvrstiti na jelovnik su sve svježe namirnice koje možete naći na policama u trgovini. Tvrdi da su rezultati ovakve prehrane vidljivi već za tri dana.

Primjerice, jedna banana dnevno je obavezna želite li izgledati odmorno, bez podočnjaka. Preporuča i pravljenje vlastitog "eliksira mladosti", vitaminskog frapea Glowing Green Smoothie, jer je izvrsna zamjena za doručak. Glavni su sastojci zelena salata, celer, špinat, jabuka, kruška, banana i sok od limuna.

- Tako uvijek započinjem dan, a tijekom jutra popijem oko litru tog napitka - objašnjava Kimberly.

Ostale namirnice...

Namirnice koje posebno preporučuje su ananas, baš kao i bundevine sjemenke bogate cinkom za sjajnu kosu te avokado, mrkva i batat ili slatki krumpir za lijepu kožu. Isto tako, ako vam je koža sklona aknama probajte s kokosovim jogurtom. A želite li očistiti organizam konzumirajte jabučni ocat, dok je luk odličan za detoksikaciju jetre.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije