Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savjetom do zdravlja

Za bolesti srca i krvnih žila najučinkovitji lijek - prevencija

Trčanje
Goran Stanzl
25.05.2010.
u 18:20

U SAD-a ili Finskoj u posljednjih 30 godina znatno je smanjena smrtnost od kardiovaskularnih bolesti uglavnom zahvaljujući programima prevencije.

Bolesti srca i krvnih žila uzrok su svakoga drugog smrtnog slučaja u Hrvatskoj. No ta se stravična brojka može smanjiti prevencijom tih bolesti, odnosno brigom za zdravlje i ispravnom uporabom lijekova, što potvrđuju podaci iz najrazvijenijih zemalja poput SAD-a ili Finske, gdje je u posljednjih 30 godina znatno smanjena smrtnost od kardiovaskularnih bolesti, uglavnom zahvaljujući programima prevencije.

Kako bi se smanjio broj oboljelih od kardiovaskularnih bolesti, Hrvatska ljekarnička komora i PHOENIX Farmacija pokrenule su program ljekarničkog savjetovanja “Savjetom do zdravlja”. U sklopu programa u svim Adiva ljekarnama do 2. lipnja održat će se besplatno savjetovanje o bolestima srca i krvnih žila.

Cilj je programa građanima omogućiti brz, stručan i razumljiv savjet za prevenciju kardiovaskularnih bolesti. (nam/VLM)

Komentara 3

UN
unknown99
23:33 25.05.2010.

Pa kakvi ste vi to novinari? Otvorim clanak da procitam, koji oblik je najbolje prevencije, a vi navodite da postoji besplatno savjetovanje za to - pa oke to i ja predpostavljam sigurno da postoji. A di je to, kada je to? Sve sto jedan info clanak treba imati ovaj nema. Nova era kvazi-copy-paste novinarstva...

Avatar sebastian
sebastian
07:57 26.05.2010.

Nemojte od ovih novina previse ocekivate, oni samo opsirnije pisu kad je neko nekoga ubio ili zaklao, uostalo pogledajte u GOOGLE kardiovaskularnih bolesti i necete se moci nacitati, ali nije sve istina sto oni pisu !!!!!!!!

Avatar mliniški
mliniški
08:30 02.06.2010.

\"unknovn99@\" potpisujem članak.Kvazi novinari, pogledajte kako pišu vijesti na teletekstima. Odakle su do veslali u redakcije ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije