Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

"Wok by Matija" na proljetnom meniju nudit će meso klokana i zebre, najavio je vlasnik Matija Nikolić

Tko je pratio prvu sezonu Masterchefa u kojoj je jedan od natjecatelja bio i Matija Nikolić, lako je mogao uočiti da čovjek opasno grize i da želi pobijediti. To se nije dogodilo, ali zato su se Matiji ostvarile sve druge želje u životu. Jučer je proslavio desetu obljetnicu svog brenda "Wok by Matija" otvorenjem pete zagrebačke lokacije u Zapruđu. Društvo su mu radila svima dobro poznata lica.
24. svibnja 2022. u 09:07 0 komentara 114 prikaza
Foto: Nikola Zoko

Kad se prije deset godina prijavio na Masterchef, Matija Nikolić nije očekivao da će mu finale tog showa širom otvoriti vrata gastro svijeta i da će nakon deset godina predanog rada postati najpopularniji zagrebački majstor woka, koji na jedinstven način sljubljuje popularni način pripreme hrane s namirnicama koje sam proizvodi i kupuje od lokalnih proizvođača. Najveći su hit Matijine nudle, tjestenina koja je baza većine wokova, a koju Matija sa svojim timom svakodnevno proizvodi u svom malom pogonu. Za sada su u ponudi samo 'klasične' svijetle nudle, a Matija najavljuje i verziju od sipe

 | Autor : Nikola Zoko Foto: Nikola Zoko

– Desetu godišnjicu slavimo na novoj lokaciji u Zapruđu, koja je ujedno i peta zagrebačka lokacija. Uvijek se trudim ponuditi nešto novo i drugačije, pa tako s toplim vremenom, na ovoj lokaciji ekskluzivno predstavljam i proljetne varijante woka. U njima će se naći meso zebre i klokana te puno povrća i zanimljivih kombinacija začina – najavio je Matija Nikolić.

 | Autor : Nikola Zoko Foto: Nikola Zoko

Kako bi brojnim gostima pokazao koje sve okuse priprema za ljeto u Zagrebu, Matija je sa svojim timom tijekom otvorenja ponudio sve vrste wokova nastojeći pokazati kako i najzahtjevniji gost može za sebe pronaći savršenu kombinaciju. Gosti su uživali u vegetarijanskim kombinacijama, onima s različitim vrstama mesa te u najpopularnijem woku, onom s teriyaki umakom. Matija i voditelj lokacije Zapruđe, Domagoj Požgaj iskoristili su priliku za još jednu ekskluzivnu najavu – nakon pet lokacija (Maksimir, Prečko, Tkalča, Središće, Zapruđe) pronašli je još jedna zanimljiva lokacija na istoku Zagreba, točnije u Dubravi s kojom će se dodatno obilježiti wok ljeto u Zagrebu!

 | Autor : Nikola Zoko Foto: Nikola Zoko

Svi su je htjeli isprobati Sjećate se slavne torte koja je nekoć rušila Internet? Čak je i Dino Galvagno tražio recept! Chefovi predlažu Učite od najboljih: Damir Tomljanović dao nam je recept za savršen rižoto s detaljnim uputama za pripremu Hrana iz mora Grancigula: Obožavanu morsku deliciju pripremite po receptu Vesne Miletić iz restorana Tač
LOKALNI IZBORI
Analitičarka o Splitu: HDZ je činio neshvatljive pogreške, sada je jasno zašto se od Puljka odbijaju afere
PROMO
Ariel Aqua Powder Oxy Extra Hygiene: Podržava uspjeh svaki dan
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.