Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savjeti stručnjaka

Vruće vam je spavati s partnerom u krevetu? Evo kako se možete rashladiti i mirno prospavati noć!

shutterstock
24.06.2022.
u 07:00

Nikakvo okreta je jastuka ili popluna ne može se suprotstaviti dodatnoj toplini koja dolazi iz drugog ljudskog tijela

Mnogi ljeto vole zbog kupanja i sunčanja preko dana, no rad bi izbjeglo sparne noći. Svi smo se barem jednom valjali u ljepljivim plahtama i okretali jastuk svake minute, očajnički se nadajući da će povjetarac pronaći put do nas.

Kad temperatura prelazi 30 stupnjeva svi patimo od nesanice, a još je gore ako dijelite krevet s partnerom.

Ovo je 18 najboljih poza za spavanje: Je li vaša omiljena među njima?

1/5

Nikakvo okretanje jastuka ili popluna ne može se suprotstaviti dodatnoj toplini koja dolazi iz drugog ljudskog tijela ali ako ipak ne želite spavati u odvojenim krevetima, postoje tehnike koje mogu pomoći da se rashladite, kako piše Metro.

Tuširajte se hladnom vodom

Neposredno prije nego oboje odete u krevet snizite tjelesnu temperaturu tuširanjem hladnom vodom. Vaša tjelesna temperatura treba pasti kada idete na spavanje, a rashlađivanje pod hladnim tušem trebalo bi vam pomoći da brže zaspite. No, pazite da voda ne bude prehlada; ako je prehladna voda vas može razbuditi. 

Riješite se popluna

Dva tijela ispod popluna tvore efekt pećnice. Međutim, ako spavate ispod pokrivača odlučite se za tanku pamučnu posteljinu ili poplun, a ako vas je dvoje, neka svatko ima jedan. Tako će se vlaga odvajati od soboje i nećete se lijepiti jedan za drugog. Uz to, spavanje s nogama izvan pokrivača može pomoći — tako gubimo toplinu iz glave i stopala.

Zamrznite boce vode

Genijalan trik za vruće noći je oskrbiti krevet smrznutim bocama vode. Otprilike 10 minuta prije nego što planirate ići u krevet ili dok perete zube i tuširate se hladnom vodom, stavite boce s vodom u krevet. One će ohladiti vaše plahte i pokrivače, a prije spavanja ih maknite s kreveta.

Ohladite plahte

Učinkovit ljetni trik za partnere koji dijele krevet je da rashladite vaše plahte i jastučnice. Nekoliko sati prije spavanja, jednostavno stavite plahte i jastučnice u vrećicu i vrećicu u zamrzivač da se dovoljno ohlade, a zatim ih stavite na krevet neposredno prije spavanja. To će vam pomoći da oboje brže zaspite.

Spavajte u pamučnoj pidžami

Ako ne možete spavati a da ne osjetite toplinu partnerovog tijela pored sebe, pobrinite se da vi i on nosite tanke pamučne pidžame ili čak stare, iznošene majice.

U Hrvatsku stiže prvi toplinski val: Meteorolozi izdali i novo upozorenje!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije