Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uklonite bakterije i mrlje

Vrijeme je za čišćenje kauča, a posao je lagan ako pratite ove upute

Shuttershock
30.07.2021.
u 07:00

Jednom tjedno odvojite 10-ak minuta kako biste uklonili svu prljavštinu s komada namještaja na kojem se najviše boravi.

Kako bi kauč trajao što dulje i izgledao novo, uredno i čisto, treba ga redovito održavati. Good House Keeping savjetuje da jednom tjedno maknete sve jastučiće, protresete ih kako biste uklonili prašinu i stavite sa strane. Uzmite usisivač i dobro uklonite svu prašinu i mrvice koji se nalaze na rubovima i između sjedišta i naslona. 

Kauč napravljen od kože slobodno, nakon ovih koraka, premažite zaštitnom kremom. 

Ako se nešto prolilo po kauču, pokušajte mrlju što prije ukloniti papirnatim ručnicima i toplom vodom. Nemojte grubo trljati, već lagano 'tapkajte' i koristite se kružnim pokretima. Ako mrlja nije otišla, uzmite malo sredstva za čišćenje istih. 

Ostvaren stoljetni san: Pelješki most je dug 2440 metara, na rubovima će se postaviti zaštitna ograda od vjetra.

Kućni ljubimci ostavljaju dlake za sobom, a njih možete jednostavno ukloniti rolom sa samoljepljivim papirom koja se inače koristi i za odjeću.

Ako, pak, imate navlake na kauču koje se mogu skinuti, operite ih svakih mjesec do dva u perilici rublja, a svakih par godina odnesite ih na kemijsko čišćenje.

Genijalan način da sami lako očistite sjedala u autu:

1/7
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije