Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pješčane, šljunčane...

Idete na odmor s djecom? Ovo su najbolje hrvatske plaže gdje ćete se vi odmoriti, a oni zabaviti

Goran Kovačić/Pixsell
28.07.2021.
u 15:27

S puno hladovine, ugostiteljskih objekata, zabavnih sadržaja... Možete birati što je idealno za vaš obiteljski odmor

Na Jadranu puno je plaža koje će odgovarati obiteljima s djecom. Ima pješčanih, šljunčanih, betonskih, s hladovinom i raznim sadržajima, a ovo su samo neke od njih.

Brela
Romantična i lijepo uređena obalna šetnica koja se proteže od starog naselja Kričak i prolazi pokraj plaže Punta rata nudi nezaboravne trenutke ugode. Imaju male, intimne plaže na predjelu od Stomarice preko Šćita pa do Podrača, a postale su jedan od najprivlačnijih hrvatskih turističkih odredišta zbog gustih borovih šuma, kristalnog plavog mora te opuštajućeg mira.
Brele imaju i najhvaljeniju plažu Makarske rivijere, Punta ratu, koju je američki časopis Forbes uvrstio među 10 najljepših plaža na svijetu, gdje zauzima visoko 6. mjesto, a 1. mjesto u Europi.

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Sakarun, Dugi otok
Plaža duga 800 metara nalazi na sjevernom dijelu Dugog otoka. Ova pješčana plaža s iznimno plitkim morem idealno je mjesto za obitelji s djecom. Uz plažu se nalazi i predivna borova šuma koja tijekom ljetnih vrućina pruža hladovinu.

Foto: Dino Stanin/Pixsell

Šest kilometara duga plaža sinonim je mjesta u koje na kupanje dolaze Splićani:

1/13

Rajska plaža, Lopar, otok Rab
Prostire se na gotovo dva kilometra, a ovo je najveća i najpoznatija pješčana plaža u Loparu. Nagrađena je Plavom zastavom zbog kvalitete vode, očuvanja okoliša i sigurnosti. Čak je dospjela na CNN-ovu listu Top 100 svjetskih plaža. Osim što nudi veliki turistički sadržaj, ako pak imate psa, možete ga odvesti na južni dio plaže.
Rajska plaža je pješčana i plitka, što je idealno za djecu. U blizini se nalazi veliki sportski centar s različitim igralištima i terenima  za tenis, nogomet, košarku, odbojku, mini golf, stolni tenis, ali i vodenim toboganima i raznim vodenim sportovima.

Foto: Borna Filić/PIXSELL

Plaža Borik 
Borik je glavna gradska plaža u Zadru smještena na sjevernom dijelu grada. Uglavnom je šljunčana, ali ima i veliku pješčanu uvalu te betonirani plato. Na plaži se nude različite aktivnosti poput jedrenja na dasci i vožnje jet-skijem. Za djecu i najmlađe, tu su i neizostavne pedaline, vožnja na tubama, banani, parasailing i mnoge druge aktivnosti.

Foto: Filip Brala/Pixsell

Plava plaža Vodice 
Plava plaža ima uređenu rampu za lakše ulaženje invalidima i starijima u more. Na plaži je sitni šljunak, dok je u moru dijelom pijesak, a dijelom šljunak. Uz to, ima i betonske šesterokute koji su idealni za uživanje na suncu. Plaža se proteže četiri kilometra duž obale, prema mjestu Tribunj. Ima hlada te je pogodna za cjelodnevni boravak, a plava zastava je oznaka vrhunske kvalitete i čistoće mora.

Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

Ispod Jadranske magistrale najljepše je more, a odmah iznad nje Vransko jezero:

1/8

Slanica, Murter
Glavna murterska plaža smještena je uz hotel Colentum. Slanica je jedna od najljepših i najposjećenijih pješčanih plaža koja obiluje brojnim sadržajima i animacijom. Zbog svoje plitkoće, pogodna je za djecu i neplivače.

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Vela Plaža 
Vela plaža u Baškoj na otoku Krku je šljunčana i pješčana plaža dužine 1800 metara. Odlično je opremljena i prepuna sadržaja, a preporučuje se za mlade ljude, parove, obitelji s djecom, zabavu i sport.

Foto: Borna Filić/PIXSELL

Slatina, Martinšćica, Cres
Slatina je prekrasna šljunčana plaža koja ima i plavu zastavu. Osim što je pogodna za djecu jer se na plaži nalazi spasilačka služba, oprema za prvu pomoć, animatori za djecu i odrasle te ležaljke, suncobrani i pedaline za najam, ova plaža idealna je i za obitelji s psom. Na plaži su psi dobrodošli, a za njih postoje posebno označena mjesta za kupanje, kao i posebni tuševi. Plus, blizu plaže se nalaze igrališta za razne sportove, parkić za djecu, restorani i dućan.

Foto: Kamp Slatina

Sipar, Mošćenička Draga
Smještena u podnožju planine Učke, ovu plažu odlikuju čisto more, šljunak i hladovina. Ova plaža duga je dva kilometara, a nudi brojne dodatne sadržaje koji su privlačni obiteljima s djecom, poput pedalina, skutera i najma ležaljki.

Foto: Goran Kovačić/Pixsell

Kraljičina plaža, Nin
Ogromna pješčana plaža u Ninskoj laguni pored Zadra odlična je za djecu zbog velikog plićaka, ali i ljekovitog blata s kojim se posjetitelji mogu namazati i time zabavljati mališane. Uz plažu se nalazi borova šumica koja posjetiteljima pruža i prirodni hlad, ali jedini nedostatak ove plaže je što nema ugostiteljskih objekata.

Foto: Marko Dimić/PIXSELL

Sanjali ste zmije? Pogledajte što to može značiti:

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Rotze
Rotze
15:45 28.07.2021.

plaže ???........ili kamenja ili krcato ili prljavo......to su nikakve plaže

Avatar Rotze
Rotze
15:49 28.07.2021.

Ogromna pješčana plaža u Ninskoj laguni pored Zadra ???????....ogromna....???...Uz plažu se nalazi borova šumica ????....gdje ???? ali i ljekovitog blata ????.....namazite se i smrdite 10 dana !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije