Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neizostavno prije svake zime

Vrijeme je da pripremite prirodni lijek za jačanje imuniteta! Evo što vam je potrebno

Limun, med i đumbir
Foto: Thinkstock
1/3
03.10.2016.
u 08:03

Ako djeca odbijaju uzimati ovu smjesu, koristite manje đumbira zbog njegova "peckavog" i intenzivnog okusa ili smjesu dodajte u mlaki čaj koji djeca obožavaju.

Vrući, ljetni dani su iza nas, a pred nama je uvertira u hladne zimske mjesece. 

Idealno je vrijeme, ako već niste, da počnete konzumirati prirodne pripravke za dizanje imuniteta. 

Posebice je to važno za djecu koja idu u vrtić ili školu jer s hladnijim danima i naglim promjenama vremena vrebaju prehlade. 

Za najbolji prirodni "podizač" imuniteta potreban vam je domaći, neprskani limun, đumbir i med. Limun dobro operite, naribajte koricu, a ostatak ubacite u blender bez koštica.

Limunovu kašu pomiješajte s medom tako da dobijete gustu smjesu i dodajte joj protisnuti đumbir. Za ovo je najbolje koristiti pomagalo za usitnjavanje češnjaka. 

Za pripremu kašice potrebno je 300 g meda i 3 limuna, a đumbir dodajte po želji, ovisno o tome koliko podnosite okus đumbira. Smjesu stavite u čistu staklenu teglicu i konzumirajte po jednu čajnu žličicu na dan.

Ako djeca odbijaju uzimati ovu smjesu, koristite manje đumbira zbog njegova "peckavog" i intenzivnog okusa ili smjesu dodajte u mlaki čaj koji djeca obožavaju. 

Osim što jača imunitet, đumbir ublažava bolove, pomaže pri liječenju artritisa, smanjuje upale, a ubrzava i metabolizam. Ne zaboravite med uzimati isključivo drvenom ili plastičnom žlicom jer ćete s uobičajenom, metalnom, poništiti neka ljekovita svojstva meda. I nikada nemojte med, pa ni ovu smjesu, stavljati u vruće napitke već u mlake kako bi sačuvali sva ljekovita i antioksidativna svojstva ove namirnice. 

>>Pila je vodu s limunom i medom na prazan želudac godinu dana. Evo što se dogodilo

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar MissDaisy
MissDaisy
11:11 03.10.2016.

Mlaki čaj koji djeca obožavaju?? Bogec, na kaj je spalo novinarstvo..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije