Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za bolji užitak u krevetu

Vratite strasti: Ovi savjeti pomoći će vam da pojačate svoje seksualno samopouzdanje

Shutterstock
03.01.2023.
u 22:35

Za pad samopouzdanja ispod plahti može biti 'kriva' emocionalna trauma, prekid veze ili nedovoljno prakse

Postoji jedna tema o kojoj se mnogi od nas uvijek boje razgovarati, a to je samopouzdanje ispod plahti. Mnogima nedostaje seksualno samopouzdanje i mogu postojati različiti razlozi za to: emocionalna trauma, bol, nedovoljno prakse, prekid veze i još mnogo toga. Sve što je potrebno je odvraćanje pažnje od takvih stvari i neke zdrave navike da se oprostite od negativnih misli koje bi mogle ometati vaš rad u spavaćoj sobi. Evo nekoliko dobrih savjeta koji će vam pomoći da vratite svoju seksualnu samouvjerenost, piše Pinkvilla.

Sedam mjesta gdje svaka žena želi da je ljubite, a ni jedno nisu - usne!

1/7

Pokušajte biti prisutni u trenutku

Mnogi ljudi zarobe se u negativnim mislima tijekom seksa i počnu brinuti o tome kako će izgledati, kakav će izraz lica napraviti ili jesu li se partneru svidjeli njihovi seksualni pokreti, i tako izgube osjećaj. Budite u trenutku i počnite se fokusirati na zadovoljstvo kako biste izgradili samopouzdanje u spavaćoj sobi. Ako previše razmišljate ili prihvaćate negativne osjećaje, to će samo izazvati stres zbog uspješnosti. Obratite pažnju na svoja tjelesna iskustva i vježbajte svjesnost kako biste vratili svoje seksualno samopouzdanje.

Upoznajte sebe

Ako nemate odgovarajući odnos sa samim sobom, što znači da ne znate što vam se sviđa, a što ne sviđa, i ako s tim niste iskreni, tada će vas to prekidati dok se upuštate u seksualnu aktivnost i kočiti vašu izvedbu, u konačnici gurajući vaše seksualno samopouzdanje prema dolje. Prepoznajte što vas pali, koje stvari volite, a što jednostavno ne volite i zauzmite stav za povećanje seksualnog samopouzdanja.

 

Promijenite svoj proces razmišljanja

Nedostatak seksualnog samopouzdanja je samo strah koji vas muči u vašoj glavi. Ovo samo ubija vaše raspoloženje, ali i vašu strast i učinak. Strah vas terorizira do te mjere da se čak i ne osjećate uzbuđeno. Izrazite svoje misli i postavite si pitanja poput: "Čega se treba bojati?", "Što je najstrašnije što se može dogoditi?" ili "Zašto i kako je nastao ovaj problem?" Potkrijepite svoje odgovore dokazima i izbacite negativnost iz glave. Samouvjereni stav proizlazi samo iz optimističnih misli, stoga uvijek obratite pozornost na to kako se osjećate i o čemu razmišljate.

Prestanite razmišljati o prijašnjim iskustvima

Neka od ovih iskustava mogu biti nevjerojatna, dok neka mogu biti katastrofalna. Shvatite da vaša prošlost nema nikakve veze s vašim sadašnjim i budućim učinkom. Ako ostanete zarobljeni u tim osjećajima, tada će se vaša energija transformirati i to će u konačnici utjecati na vaš ljubavni život. Ako ste prošli kroz težak seksualni period, nemojte se uzrujavati i paničariti i, što je najvažnije, nemojte biti grubi prema sebi. Razbistrite glavu i pridržavajte se stvari koje volite kako bi sve uspjelo.

Ljubite li se dovoljno? Evo koliko sekundi poljubac treba trajati za sretan brak...

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije