Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spremni?

Vodič za lijenčine: Evo kako možete trošiti kalorije bez 'po muke'

mršavljenje
Foto: Shutterstock
06.07.2015.
u 10:59

Nježni poljupci s voljenom osobom zasigurno su najslađi način da potrošite koju kaloriju više. Ako ste vašu ljubav pronašli upravo na radnom mjestu, "ukradite" koju minutu pauze i pokažite partneru koliko ga volite

Krajnji je rok za gubitak pokojeg kilograma viška ako odbrojavate dane do godišnjeg odmora. Ali, ideja da se znojite u teretani na 30+ stupnjeva nije vam nimalo privlačna...

Nemojte se optuživati, niste jedini koji odustaje od svog nauma da se riješi neželjenih kilograma, ali imamo rješenje za vas.

Ovo su neke "sitnice" koje možete napraviti i bez velikog truda i odricanja potrošiti više kalorija na dan. Kako? Pročitajte u nastavku...

1. Odbacite stolicu

Većina nas sjedi tijekom dana i to često u neadekvatnim položajima. Odbacite stolicu i zamijenite je pilates loptom. Osim što će vas "natjerati" da sjedite ravnih leđa, potrošit ćete i dodatnih 260 kalorija.

2. Vrijeme je za kofein

Ima li lakšeg načina da potrošite kalorije od ispijanja vašeg omiljenog napitka? Kava će potaknuti ubrzanu potrošnju kalorija čak tri sata nakon ispijanja. Zvuči dobro, zar ne?

3. Imate li žvakaću?

Imate naviku grickanja? Riješite je se uz žvakanje žvakaće gume. Na taj ćete način tijekom dana konzumirati i do deset posto manje hrane.

4. Snizite temperaturu

Istraživanja su dokazala da će vaš organizam trošiti više kalorija ako boravite u rashlađenom prostoru. Imajte na umu da u ovo ljetno vrijeme ipak ne radite preveliku razliku ako prostor hladite klimatizacijskim uređajem jer to može imati više štete nego koristi.

5. Okusite Tajland

Umjesto tjestenine ili pizze, počastite se tajlandskim pad thaijem. Začini tradicionalni za "thai kuhinju"  ubrzat će vaš metabolizam i do 23 posto.

6. Oslobodite se stresa

Osobe pod stresom lakše i brže nakupljaju neželjene kilograme. Opustite se, napravite nešto za sebe.

7. Tapkajte nogama

Tapkanje nogama ispod radnog stola može otkrivati da ste pod stresom, ali ćete na taj način zasigurno i potrošiti znatno više kalorija nego da samo sjedite mirno. Ako vam se to čini neprirodno ili ne znate kako biste se natjerali da to napravite, stavite slušalice u uši, pustite omiljenu pjesmu i pustite da vas ritmovi malo ponesu. Dopustite si malo opuštanja na poslu. Ili jednostavno ustanite od stola i ostanite na nogama dok, primjerice, pričate na telefon.

8. Ljubite se

Nježni poljupci s voljenom osobom zasigurno su najslađi način da potrošite koju kaloriju više. Posebice ako ste vašu ljubav pronašli upravo na radnom mjestu, "ukradite" koju minutu pauze i pokažite partneru koliko ga volite. Spojite ugodno s korisnim!

>>7 stvari koje razumiju samo osobe koje pokušavaju smršavjeti

Komentara 1

MO
morska
18:15 06.07.2015.

Ma dajte, dajte...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije