Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slatke priče

Voće i čokolada – raskošan kolač koji je gotov u tren oka, a nestaje u dva!

Marija Herjavić Jerkić
30.05.2022.
u 07:36

Bobičasto voće s raskošnim čokoladnim ganacheom, što vam još treba da biste uživali u danu? Ovaj kolač ne sadrži gluten, što je dobra vijest za sve one koji ga iz bilo kojeg razloga žele izbaciti iz prehrane.

Recept je osmislila blogerica Marija Herjavić Jerkić čiji su nam recepti dosad bezbroj puta spasili dan. Ova torta bit će glavni hit ljeta koje je pred nama!

Foto: Marija Herjavić Jerkić

Voće i čokolada

Biskvit:

4 jaja

100 g šećera (može i manje)

100 g maslaca

100 g čokolade za kuhanje

80 g heljdinog brašna

1 jušna žlica kukuruznog škroba

vanilija

Dodatno:

marmelada od bobičastog voća

jagode

ostalo bobičasto voće po želji

Ganache:

200 g čokolade za kuhanje

200 ml slatkog vrhnja

Foto: Marija Herjavić Jerkić

Priprema:

Zagrijte slatko vrhnje do vrenja i prelijte ga preko usitnjene čokolade. Dobro miješajte da se čokolada otopi i s vrhnjem formira glatku smjesu pa pustite da se ohladi dok radite biskvit. Svako malo promiješajte smjesu. Za biskvit pjenasto umutite žumanjke s pola šećera, dodajte omekšali maslac, rastopljenu čokoladu, vaniliju i na kraju brašno. Kad se sve dobro poveže, dodajte istučene bjelanjke s polovicom šećera i škrobom. Prebacite u maslacem premazani kalup i pecite 45 minuta na 170 stupnjeva. Pečeni i ohlađeni biskvit prerežite na pola. Donji dio premažite marmeladom i po tome složite jagode. Preko njih stavite žlicu-dvije ganachea pa poklopite gornjim biskvitom. Na njega stavite ostatak ganachea i razno voće. Ganache se mora malo stisnuti prije nego se izlijeva na tortu, u suprotnom koristite kalup da zadrži oblik dok se steže. Po zelji biskvit dodatno navlažite s par žlica vode sa šećerom, ili nekog soka po želji.

Foto: Marija Herjavić Jerkić

Komentara 1

MO
montello
14:30 30.05.2022.

Super😋

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije