Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dokazano štetno

Vitamin E povećava vjerojatnost obolijevanja od raka prostate

Tablete
Arhiva VL-a
12.10.2011.
u 08:13

Tablete vitamina E dokazano povećavaju rizik od raka prostate, pokazalo je istraživanje studije u Chicagu.

Istraživanja su pokazala da uzimanje vitamina E može povećati vjerojatnost obolijevanja od raka prostate, prenosi Yahoo. Studija je pratila muškarce koji su uzimali velike doze vitamina čime je otkriveno da se ispitanicima neznatno povećala vjerojatnost za rak prostate.

– Uzimate li normalnu dozu vitamina, od njih vjerojatno nećete imati nikakve koristi, uzimate li velike doze, mogu vam naštetiti – izjavio je dr. Eric Cline iz klinike Cleveland.

Muškarci koji svakodnevno uzimali veću dozu vitamina E u petogodišnjem razdoblju povećali su šansu za obolijevanje od raka prostate za 17%. Vitaminom E može obiluju orasi, sjemenke i biljna ulja.

Dosad se smatralo i preporučivalo uzimanje tableta vitamina E kao prevenciju bolesti, no istraživanje je pokazalo da ova vitamin može i negativno utjecati na čovjekovo zdravlje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije