Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izgleda normalno, ali...

Vidite li što nije u redu s ovom rukom? Liječnici tvrde kako ova pojava nije baš toliko rijetka

ruke
Foto: Figure 1
25.04.2017.
u 09:43

Ruke muškarca objavljene su na medicinskoj stranici Figure 1, a na prvi pogled one izgledaju sasvim normalno

Fotografija muškarčevih ruku koje na prvi pogled izgledaju sasvim normalno, zaintrigirala je mnoge. Svi se pitaju što nije u redu s njom i zbog čega se našla na medicinskoj stranici Figure 1, na kojoj liječnici iz cijeloga svijeta objavljuju fotografije medicinskih stanja i izmjenjuju međusobno savjete.

Ako i vama ruka izgleda sasvim normalno, pogledajte je ponovno i prebrojite prste. Kada ste to učinili, shvatit ćete da muškarac na obje šake ima po šest prstiju, a to stanje zapravo uopće nije toliko rijetko.

Naime, jedno od 500 djece rodi se s viškom prstiju. Riječ je o polidaktiliji, pojavi kada je osoba rođena s više prstiju nego što bi trebala imati na rukama ili nogama.

Liječnik koji je objavio ovu fotografiju kaže kako njegov pacijent normalno funkcionira s 12 prstiju na rukama, a po jedan prst viška ima i na stopalima.

Inače se polidaktilija javlja u puno nepravilnijim formama, prsti su često bez kostiju pa nisu funkcionalni i onda se takvi viškovi odstranjuju operacijom, no u ovom slučaju svi prsti potpuno su normalni i muškarca ne ometaju u njegovu životu.

Foto: Figure 1

>> Pronašla urnebesan natpis na vratima ginekološke ambulante koji je odmah postao hit

>> Mjesec je dana svaku večer prije spavanja jela jabuku, evo što se dogodilo

Ključne riječi

Komentara 3

JO
josip
18:06 25.04.2017.

ovaj rastura klavir hehehe

SO
Somelier
11:37 25.04.2017.

Ništa čudno to sam već viđao.

DJ
djontra
21:13 25.04.2017.

Ti ljudi bi odmalena trebali svirati klavir ili gitaru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije