Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žensko zdravlje

Veliki stres u srednjoj dobi - veći rizik za demenciju u starosti

starica
Reuters
17.08.2010.
u 14:57

Svatko tko ima problema sa stresom trebao bi barem pokušati promijeniti svoj životni stil i obratiti se liječniku za pomoć.

Stres koji žena doživljava u svojim srednjim godinama povećava rizik za razvoj Alzheimerove bolesti. Švedsko istraživanje promatralo je 1415 žena u tri istraživanja 1968., 1974. i 1980. godine. Utvrđeno je da je rizik za Alzheimerovu bolest, najčešći oblik demencije, bio 65 posto viši kod žena koje su u srednjoj dobi često patile zbog stresa.

Istraživačica Lena Johansson kaže:

- Ovo je prva studija koja pokazuje da stres u srednjoj dobi može voditi prema demenciji kasnije u životu. Slično je potvrđeno i na studijama na životinjama.

Svatko tko ima problema sa stresom trebao bi barem pokušati promijeniti svoj životni stil i obratiti se liječniku za pomoć. Protiv stresa bi se, smatraju istraživači, trebalo boriti i društvo u cjelini.

Ključne riječi

Komentara 4

DO
doktorica
20:14 17.08.2010.

Zbog stresova će nam pola nacije postati dementno....

DA
danebi
21:51 17.08.2010.

Da, sad cu odma pustiti posao i sve drugo, samo da u starosti ne obolim od Alzheimerove....Ova Lena Johansson izgleda nema pametnijeg posla od glupih istrazivanja, a vi ih jos i objavljujete.....

OB
-obrisani-
23:43 17.08.2010.

Za ovaj posao Vam nije potrebno ništa osim registracije, a za uspjeh je dovoljno da slijedite upute koje dobijete od Nas! INFO: www.gdi-wealth.ws

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije