Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jeste li među njima?

Većina žena radi jednu grešku tijekom seksa koja pogoršava cijeli odnos, tvrde stručnjaci

Shutterstock
22.10.2022.
u 19:40

Glumljenje orgazama je loša stvar koja nikada ne dovodi do pozitivnog ishoda.

“Jesi li postigla orgazam?” Mnogi od nas su se susreli s tim neugodnim pitanjem, a većina priznaje mi je ponekad bilo lakše samo reći da. Većina žena ne želi završiti neugodan razgovor o svom seksualnom zadovoljstvu.

Na kraju im ​​je lakše samo se pretvarati, a partneri prestaju pitati. Ove male laži isprva se čine bezopasnima, ali nedostatak komunikacije šteti seksualnom životu, a loš seksualni život kvari vezu.

I jedno istraživanje iz 2019. pokazalo je da je više od polovice žena barem jednom prije glumilo orgazam. Nije tajna da društvo nije oduvijek cijenilo zadovoljstvo žena, ali zašto žene imaju potrebu pretvarati se umjesto da budu iskrene o svom seksualnom iskustvu?

Stručnjaci otkrili dan i sat: Ovo je najbolje vrijeme u tjednu za seks!

1/6

Spomenuta studija pokazala je da je 59% žena glumilo orgazme, a 55% je reklo da su željele razgovarati o seksu sa svojim partnerom, ali su odlučile da to neće učiniti. Evo nekoliko uobičajenih razloga zašto:

  • 42% je reklo da ne želi povrijediti partnerove osjećaje
  • 40% nije bilo ugodno ulaziti u detalje
  • 38% bilo je posramljeno

Muškarci ponekad stavljaju svoj ego na kocku sa seksualnim zadovoljstvom. Žene to znaju, pa često glume kako bi izbjegle da se osjećaju kao seksualni neuspjesi. U drugim slučajevima, partnerima je jednostavno svejedno hoće li postići orgazam ili ne razmišljaju o tome, a ženama ih je lakše odglumiti jer neće poslušati sugestije.

Možda je najgori razlog to što naši partneri jednostavno ne razumiju ženske orgazme. Ženi nije ništa teže postići orgazam nego muškarcu, ali obično je potrebno više od vaginalnog odnosa. Također ne postoje dvije iste žene. Ponekad se jednostavno čini lakšim odglumiti nego pokušati drugoj osobi objasniti ženske seksualne osjećaje.

Glumljenje orgazama je loša stvar koja nikada ne dovodi do pozitivnog ishoda. Čak ni u ljubavnim vezama za jednu noć, nikome ne pomaže glumiti orgazam, a evo nekoliko razloga zašto.

Posvećeni ste lošem seksu
Glumljenjem orgazama uvjetujete svog partnera da bude seksualno nekompatibilan s vama. Ako se ponašate zadovoljni s onim što rade, zašto bi se promijenili?

Partnera povezujete sa seksualnim nezadovoljstvom
Možda ne mislite da je to trenutno važno, ali naša iskustva s ljudima tonu u našu podsvijest. Kako partnera budete povezivali s nezadovoljstvom, sve ćete se više distancirati, a u seksu će vam biti još teže uživati. Još gore, može odvojiti um od vaših osjeta, otežavajući postizanje orgazma općenito.

To je oblik laganja
Možda se čini bezazlenim, ali zapitajte se: Zašto ne povjerite svom partneru ovaj razgovor? Zašto vam ne odgovara ovaj razgovor? Osim toga, vaš partner možda već zna da glumite orgazme i prigušuje vlastito nezadovoljstvo.

Bit će teško promijeniti stvari
Kao i iz svake laži, teško se izvući iz nje. Jednom kada ih odlučite zamoliti da promijene svoje seksualno ponašanje, počet će se pitati jesu li vas do tog trenutka zadovoljavali.

Svaki put stvara očekivanje orgazma
Moramo normalizirati činjenicu da, bez obzira na spol, neće svi ljudi svaki put postići orgazam tijekom seksa. To može biti tjeskoba, stres, tjelesna bolest, lijekovi ili bilo koji drugi razlozi koji sprječavaju orgazam. Ponekad je to normalno i ne bismo to trebali tretirati kao seksualni neuspjeh ni s jedne strane.

To može signalizirati veći problem u vezi
Ako se ne osjećate sigurno izražavajući nelagodu ili nezadovoljstvo tijekom seksa, onda vaša veza nije zdrava i morate izaći iz nje. Čak i ako vjerujete da će to dovesti do svađe, obrambenog stava ili verbalnog zlostavljanja.

Terapeutkinja otkriva što treba izbjegavati za dobar odnos sa svekrvom: 'Nemojte se nikada žaliti na muža!'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije