Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okružen glečerima

Val Thorens: Najviše i najveće skijalište Europe

val thorens
Foto: Thinkstock
1/4
29.11.2013.
u 08:03

Uz velik broj skijaških staza, ovo od Zagreba 1000 kilometara udaljeno skijalište poznato je i po bogatom noćnom životu

Val Thorens u francuskim Alpama, omiljena je  zimska destinacija mnogih Hrvata. Najviše je skijalište Europe koje se nalazi na 2300 metara nadmorske visine, a okružuje ga šest glečera koji koji se uzdižu iznad 3000 metara.  Dio je skijaškog kompleksa Tri doline koje je sa više od 600 kilometara staza najveći skijaško područje na svijetu.

Val Thorens ljubitelje zimskih sportova iz cijelog svijeta ugošćuje od sredine studenog do početka svibnja.  Najviši vrhovi dostupni skijašima su Point du Bouchet i Cime de Caron do kojih se dolazi jednom od najvećih žičara na svijetu koja odjednom može prevesti do 150 putnika.

Uz velik broj skijaških staza, ovo od Zagreba 1000 kilometara udaljeno skijalište poznato je i po bogatom noćnom životu jer poslije skijanja posjetitelje čekaju brojni  barovi, disco klubovi koji rade do ranih jutarnjih sati, 50 restorana, i šezdesetak trgovina.

Idealna je lokacija za iskusne skijaše, ali i početnike jer ima 5 crnih, 31 crvenu, 23 plave i 8 zelenih staza te čak 35 raznih tipova ski-liftova. Tu su i staze za skijaško trčanje, carving, offroad, ski touring, boardercross te snow park za najmlađe.

Ljubitelji adrenalina u Val Thorensu mogu isprobati i mountain biking na snijegu te sjesti u pravi pravcati rally car i isprobati ice driving.

Val Thorens idealna je lokacija za one koji ne vole hodanje i nošenje teške skijaške opreme do skijališta jer je cijelo mjesto skijalište pa je sve podređeno skijašima.

Bogat izbor hotela i  apartmana, od jednosobnih za dvije osobe (18 m2) do apartmana za 6 osoba (47 m2) nalazi se u 5 naselja Val Thorensa (Caron, Soleil, Péclet, Slalom i Arolles). Bogato opremljeni apartmani od skijaških su staza udaljeni svega 100 metara i s njihovih terasa i balkona pruža se pogleda na prekrasan alpski krajolik.

Val Thorens je dio skijaške ponude gotovo svih putničkih agencija, a cijene skijaških aranžmana za tjedan dana kreću se od 2.690 kn, a uključuju smještaj prijevoz i šestodnevnu skijašku kartu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije