Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smijeh

'Uzgoj djece', 'Pranje i glačanje': Pogledajte urnebesne predmete iz stare svjedodžbe

Foto: Facebook/Retroteka
1/3
15.04.2019.
u 12:27

Svjedodžba iz 1913. godine do suza je nasmijala sve korisnike društvenih mreža

U Facebook-grupi ''Retroteka'' ovih je dana objavljena fotografija svjedodžbe iz davne nam 1913. Na svjedodžbi stoji kako je učenica polazila ''tečaj za putujuće učiteljice kućanstva i privatne činovnice'' u Školi za praktična ženska zvanja u Zagrebu.

Neki od predmeta koje je učenica polazila bili su ''kuhanje'', ''kućanska kemija'', ''pranje i glačanje'', ''šivanje'', ''vrtlarstvo'', ''uzgoj djece''. Ovi danas urnebesni predmeti tako su nasmijali brojne članove grupe, a ''uzgoj djece'' im je posebno upao u oko.

Foto: Facebook/Retroteka

"Sve sami praktični predmeti za poslovanje po kući."

"Kućanska kemija! Pa što bi to bilo?"

"Vau... putujuća učiteljica. Predobro. Kad je moja mama išla u učiteljsku tamo davnih pedesetih, učili su ih i da budu činovnice kao i ovdje i poštarice. Moglo se dogoditi da službuju na selu, a tamo je učiteljica morala sve znati", bili su samo neki od komentara

Ključne riječi

Komentara 1

ZA
Zagorec101
14:46 15.04.2019.

I danas bi to trebalo uvesti. Prolazne ocijene bile bi upitne kod većine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije